Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Sfârșitul democrației în România”: PSD și ALDE au modificat regulamentul Camerei și au ”ucis” opoziția

Publicat

dep
Opoziția a fost, de astăzi, scoasă din jocul democratic. Plenul Camerei Deputaților a aprobat (cu 176 voturi „pentru”, 88 voturi „împotrivă”) modificarea Regulamentului propriu în sensul că se va schimba ordinea în care se supun la vot amendamentele admise și respinse. Ca urmare a acestei modificări, opoziția nu-și va mai putea susține în plen propunerile. Noile reguli se aplică, dacă hotărârea va fi publicată rapid în Monitorul Oficial, chiar de astăzi, inclusiv la dezbaterile și votul asupra ultimelor două legi din pachetul legilor Justiției. Este vorba despre Legea privind organizarea judiciară și Legea privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

„De acum înainte tot ce înseamnă poziție firească a opoziției va fi imposibilă în Camera Deputaților. Votul de astăzi al majorității nocive PSD-ALDE-UDMR pune capăt unei democrații în instituția care reprezintă baza dezbaterii și exprimării libere. Ați intrat cu buldozerul peste drepturi fundamentele (…) Să vă fie rușine!”, a izbucnit deputatul PNL Raluca Turcan după exprimarea votului.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a anunțat, de la tribună, ordinea în care se vor vota de acum înainte amendamentele din rapoartele întocmite de comisii. Opoziția a fluierat în sală. „Puteți să vă exprimați și să votați ca deputații, nu ca huliganii!”, a transmis Nicolicea, scos la luptă de către PSD.

Șapte deputați PMP, în frunte cu Robert Turcescu, au protestat și ei în ședința de plen a Camerei Deputaților față de o modificarea regulamentului, ceruta de coalitia PSD-ALDE-UDMR. „Nu votați ca oile lui Daea! Veți vedea că este un pericol major pentru dezbaterea parlamentară”, a spus Turcescu de la tribună, în timp ce colegii lui de partid afișează pancarte cu mesajele „Jos Cenzura!” și „Parlamentul nu e moșia lui Dragnea”.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax