Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sfârșitul verii va aduce la Alba Iulia Festivalul „Dilema Veche”. Evenimentul se va desfășura în perioada în 30 august – 1 septembrie

Publicat

După ce în 2012 a luat o pauză ”administrativă”, Festivalul „Dilema Veche” își va deschide pentru a doua oară porțile, la Alba Iulia. Evenimentul pe care organizatorii doresc să îl transforme într-unul permanent, în peisajul cultural din România, se va desfășura în perioada 30 august – 1 septembrie 2013 și va aduce în oraș scriitori, artiști și muzicieni de renume.

„Întâlnirea dintre autoritățile locale și redactorul șef al revistei „Dilema Veche” a avut loc săptămâna trecută, iar în cadrul acesteia au fost parafate o parte din detaliile organizatorice.

În cursul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire la sediul Primăriei Alba Iulia între reprezentanții Revistei culturale <Dilema Veche> și organizatorii locali ai Festivalului <Dilema Veche> – Primăria Municipiului Alba Iulia și Consiliul Judeţean Alba. În cadrul discuțiilor, primarul Mircea Hava a reiterat dorința și interesul administrației locale în dezvoltarea unui proiect cultural durabil.

Pe de altă parte, Mircea Vasilescu, redactor șef al revistei <Dilema Veche> subscrie dorinței organizatorilor din Alba Iulia de a înființa o asociație culturală în care să se regăsească cele trei părți implicate în organizarea festivalului, astfel încât brand-ul artistic să rămână legat definitiv de Alba Iulia și judeţul Alba.

<Începutul toamnei va aduce din nou la Alba Iulia personalități culturale de prim rang și momente artistice de certă valoare. Mă bucură faptul că reușim să depășim împreună incertitudinile de anul trecut și sper ca acest festival să fie o permanență în viața culturală din România. Oamenii cu dileme vor furniza certitudini publicului albaiulian, transformând Cetatea Alba Iulia într-un centru cultural transilvan>, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului.

În cadrul discuţiilor purtate, Corina Șuteu, expert cultural european, a tranșat câteva dintre caracteristicile generale ale conceptului de anul acesta, insistând pe prezența celor mai apreciați oameni de cultură ai momentului din cele mai variate domenii: scriitori, actori, muzicieni sau artiști plastici.

Perioada de derulare a evenimentului este 30 august – 1 septembrie.

<Harta evenimentelor culturale este din ce în ce mai valoroasă și orientează publicul albaiulian spre repere culturale reale. Potențialul cultural trebuie valorificat permanent, fiind singurul element care dăinuie de-a lungul timpului, caracterizând locuri şi oameni. Cei care astăzi prețuiesc cultura autentică vor avea întotdeauna în Alba Iulia și judeţul Alba o a doua casă” , a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Judeţean Alba>, se arată în comunicatul Primăriei Alba Iulia.

Reamintim că, în ciuda succesului de care s-a bucurat acest eveniment în 2011, la prima ediție susținută în Alba Iulia, anul trecut, autoritățile locale au spus „pas ” festivalului, spre marea dezamăgire a celor care sperau să primească un strop de cultură în orașul lor. Motivele anulării acestuia, invocate atunci de reprezentanții  CJ Alba, organizatorii din 2011, au fost, cu minimum de detalii, „o problemă cu partenerul principal al evenimentului”, ce ar conduce la mai multe dificultăţi, inclusiv financiare. Citiți mai multe pe acest subiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. rodi

    miercuri, 30.01.2013 at 12:17

    Nu inteleg la ce se refera articolul, noi suntem in plina IARNA, nicidecum vara
    Multumesc

  2. susscrofa

    miercuri, 30.01.2013 at 14:50

    .un demers laudabil,in sfarsit……..apare un festival de calitate,iar prin simplul fapt ca autoritatile vor sa-si asocieze numele cu cei de la DILEMA ii un lukru pozitiv,ar trebui facuta o reconfigurare pentru festivalul de fanfara………autoritatile ar trebui sa ia exemplu la FESTIVALUL BALKANIK de la Bucuresti sau guca.rs(serbia)…..si idei mai sunt si pt alte actiuni sau festivaluri……..disponibilitate si dialog sa fie

  3. Pingback: Festivalul “Dilema Veche” bugetat la 150.000 de lei. Vezi ce alte evenimente din Alba vor primi bani în 2013 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax