Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sfaturi ale polițiștilor din Alba pentru elevi, în vacanța de Paște

Publicat

În săptămâna care se încheie, peste 250 de elevi din Alba Iulia, Cugir și Drașov au participat la activitățile organizate de polițiști, în scopul creșterii siguranței lor. Temele abordate au fost diverse și adaptate categoriilor de vârstă. Polițiștii au și câteva sfaturi pentru ei. 

În perioada 03 – 07 aprilie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii de la rutieră și specialiștii Centrului de Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat acțiuni informativ – preventive în 4 unități de învățământ liceal și gimnazial din județul Alba.

Astfel, elevi ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, ai Liceului Romano Catolic ”Grof Majlat Gustav Karoly” Alba Iulia, ai Scolii Gimnaziale ”Singidava” Cugir și ai Școlii Gimnaziale Drașov, au fost provocați la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bulliyng sau accidente rutiere.

Polițiștii le-au recomandat elevilor să adopte o atitudine pozitivă, non-conflictuală, explicându-le, într-un limbaj adecvat segmentului lor de vârstă, că este important să ia atitudine și să spună STOP Violenței!

Subiectul sensibil al consumului de droguri a fost dezbătut cu sprijinul specialiștilor Centrului de Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia.

Cei mai mici dintre participanții la discuții au luat parte la lecția de educație rutieră susținută de polițiștii de la Serviciul Rutier, aplicând, prin joc, regulile de circulație repetate.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Alba, mai ales că siguranța școlară constituie una dintre principalele condiții pentru existența unui învățământ preuniversitar de calitate.

Activitățile dedicate siguranței tinerilor vor continua inclusiv pe perioada vacanței care a început.

Polițiștii le recomandă să țină seama de următoarele sfaturi:

Nu consumați substanțe interzise și băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism;

Nu primiți nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți puține informații!

Nu legați prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intrați în anturaje dubioase!

Evitați frecventarea locurilor și mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței etc.)!

După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!

Când circulați cu bicicleta sau trotineta electrică, evitați zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!

Traversați strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax