Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfaturi de siguranță în bucătărie pentru părinți și copii (P)

Publicat

Gătitul în familie creează amintiri (și abilități) care vor fi prețuite pentru o viață întreagă – indiferent dacă este vorba de o cină pripită în timpul săptămânii sau o masă mare pentru o ocazie specială.

Totuși, bucătăria poate fi un loc periculos. Sfaturile noastre de siguranță în bucătărie vă vor ajuta să transformați preparatul cinei într-o afacere sigură de familie.

Este ușor să vă lăsați captivați de entuziasmul unei rețete noi sau a unui meniu de sărbători, dar siguranța trebuie să primeze atunci când îi aduceți pe micuți în bucătărie. Vrem să vă ajutăm să vă bucurați de o activitate plăcută, de succes, fără griji (cel puțin când vine vorba de accidente). Înainte de a vă pune șorțul și a scoate acel robot de bucătărie, asigurați-vă că urmați aceste sfaturi.

Pregătiți bucătăria

Asigurați-vă că bucătăria este pregătită pentru asistenții începători. Asigurați cablurile lungi, astfel încât mâinile mici să nu dărâme aparatele mici de pe tejghea. Așezați blocurile de cuțite departe de îndemâna copiilor sau fixați sertarul cuțitelor cu un zăvor pentru copii. Blocați materialele de curățat, băuturile alcoolice și articolele periculoase, cum ar fi folia de plastic. Cu copii foarte mici, pregătiți ingredientele în avans, astfel încât să vă puteți concentra asupra siguranței, în loc să alergați în jurul bucătăriei. Și nu uitați să păstrați o trusă de prim ajutor aproape, în caz de ceva.

Spălați-vă pe mâini

Obișnuiți-vă micuții să se spele pe mâini (inclusiv sub unghii și brațe până la cot) în apă fierbinte cu săpun, înainte de a începe să lucreze în bucătărie. Chiar dacă lucrați doar cu un robot de bucătărie, aceasta este o cerință crucială pentru siguranța alimentelor. O modalitate de a face spălarea mâinilor distractivă și minuțioasă este să cântați în timp ce vă spălați pe mâini.

Purtați lucrurile potrivite

Acest lucru ar putea părea o prostie, dar părul și hainele pot transforma o sesiune de gătit într-un coșmar de bucătărie. Îndepărtați orice bijuterie care atârnă, suflecați mânecile și trageți înapoi părul lung. Pantofii antiderapanți vor ajuta la evitarea alunecărilor. Și faceți-vă copilul să se simtă profesionist cu propriul șorț.

Reiterați regulile

Este o idee bună să descrieți regulile de bază ale siguranței bucătăriei, înainte de a începe o aventură de gătit în familie. În plus față de a le arăta tuturor unde este extinctorul, iată câteva reguli de luat în considerare:

Numai adulții pot folosi și transporta cuțite.

Un adult trebuie să supravegheze orice lucru cu cuțitul – inclusiv cel dintr-un robot de bucătărie.

Nu atingeți aragazul sau cuptorul fără supraveghere (în funcție de vârstă).

Aveți grijă la alimente calde, precum și la oale, boluri, capace și alte recipiente care au fost pe aragaz sau în cuptorul cu microunde. Nu atingeți până nu primiți ok-ul de la un adult.

Întoarceți întotdeauna mânerele oalelor spre interior, pentru a evita scurgerile și arsurile accidentale.

Folosiți o ustensilă curată dacă trebuie să gustați creația dvs. și folosiți-o o singură dată. Fără scufundări duble sau degete!

Spălați-vă din nou dacă atingeți carne crudă sau alte ingrediente crude.

Cereți ajutorul, dacă aveți nevoie de el – nu vă asumați riscuri în bucătărie.

Configurați zone de siguranță

O altă modalitate de a vă îmbunătăți șansele de pregătire a mesei fără accidente este de a stabili zone sigure, în care copiii să poată lucra. Aceste zone sunt lipsite de cabluri și fire libere, instrumente de încălzire (inclusiv aragazul și aparatele precum prăjitoarele de pâine sau un robot de bucătărie), obiecte ascuțite și alte pericole potențiale.

Folosiți instrumentele potrivite

Ținețicontatât de rețeta dvs., cât și de nivelul de îndemânare al copilului, atunci când vă pregătiți pentru o sesiune de gătit în familie. Țineți la îndemână instrumente de siguranță, cum ar fi mănușile de cuptor.

Dacă intenționați să gătiți cu copiii dvs. în mod regulat, luați în considerare investiția în unelte de bucătărie concepute special pentru mâini mici. Puteți găsi cuțite, tocătoare, teluri și alte instrumente culinare potrivite pentru copii. Când îi oferiți copilului dvs. propriile instrumente, acest lucru ajută la prevenirea accidentelor și îi face să se simtă ca acasă în bucătărie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax