Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfaturi pentru a profita la maximum de combina ta frigorifică (P)

Publicat

Sfaturi pentru a profita la maximum de combina ta frigorifică. Cu aceste sfaturi, fii sigur/ă că viața ta în bucătărie va fi mai ușoară.

Doar pentru că frigiderul, congelatorul sau combina frigorifică sunt aparate de uz zilnic, nu înseamnă că știi cum să le folosești correct sau că știi cum să le valorifici la maximum.

Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de a profita la maximum de combina ta frigorifică:

1. Dezgheață alimentele în interiorul frigiderului

Este important să dezgheți alimentele întotdeauna în interiorul frigiderului, și nu la temperature camerei, deoarece acest lucru expune alimentele la un risc ridicat de contaminare bacteriană. Nici pe blatul de lucru, nici la soare: cel mai bine este să scoți mâncarea cu o zi înainte și să o lași să se dezghețe treptat în frigider.

2. Nu pune nimic fierbinte în frigider

Nu pune recipientele fierbinți în frigider. Dacă tocmai ai terminat de gătit, este necesar să aștepți până când mâncarea se răcește înainte de a o pune deoparte. Dacă pui alimente fierbinți în frigider, temperatura din interiorul aparatului va crește și lanțul de frig va fi deteriorat. Atunci când depozitezi alimente, este important să te asiguri că acestea nu ating marginile frigiderului, astfel încât frigul să fie bine distribuit.

Combina frigorifică Beko – idei

3. Cum „resuscitezi” alimentele care se strică

Este esențial să nu lași alimentele să se strice în frigider, deoarece acestea pot contamina restul alimentelor. De îndată ce încep să putrezească, cel mai bine este să scapi de ele. Un sfat atunci când fructele încep să se strice? Pregătește smoothie-uri cu fructe zdrobite și un strop de lapte, o băutură vegetală sau un vârf de cuțit de iaurt pentru a evita risipa de alimente.

4. Recipiente etanșe pentru alimentele care au fost odată ambalate

Pentru alimentele ale căror ambalaje nu sunt bine închise (brânzeturi sau mezeluri), este bine să le scoți odată deschise și să le pui în recipiente transparente și etanșe.

5. Dezghețarea congelatorului din când în când

Este indicat să dezgheți complet congelatorul din când în când și să îl cureți temeinic cu produse specifice pentru a-l face practic ca nou.

6. Utilizează accesorii pentru o mai bună depozitare

Există numeroase accesorii pentru frigider concepute pentru a te scuti de a stivui alimentele: sertare, suporturi pentru sticle pentru a depozita băuturile pe verticală… Folosește-le: îți vor face viața mai ușoară și mai convenabilă.

Combina frigorifică Beko – oferte

7. Să cumperi alimente deja congelate este mai bine decât să le congelezi acasă

Este o idee bună să păstrăm în congelator alimentele deja gătite, dar trebuie să fim deosebit de atenți atunci când depozităm pește sau legume proaspete, deoarece este întotdeauna mai bine să le cumpărăm direct congelate, întrucât își păstrează proprietățile mai bine decât prin congelare la domiciliu.

Acest lucru se datorează faptului că industria folosește congelarea în adâncime, care scade drastic temperature și realizează o congelare aproape instantanee (spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu aparatele de casă, care îngheață lent, la -18º), astfel încât alimentele își păstrează toate proprietățile mult mai bine decât în cazul congelării la domiciliu. Prin urmare, este multmai bine să cumperi un pește bun deja congelat decât să mergi la pescărie și să îl cumperi proaspăt și apoi să îl congelezi acasă.

Unde așezăm frigiderul sau combina frigorifică, la fel de important

Dincolo de aceste sfaturi de depozitare a alimentelor, trebuie să ții cont și de un sfat de alegere a locului în care așezi frigiderul sau combina frigorifică. Asta, bineînțeles, dacă dorești să faci economii la energia electrică.

Specialiștii recomandă ca aparatul frigorific să nu fie instalat în apropierea surselor de căldură, cum ar fi calorifere, cuptoare sau aragazuri electrice. Ar consuma mai multă energie pentru a menține temperature potrivită în interior, avertizează aceștia.

În aceeași ordine de idei, aceștia ne mai sfătuiesc să așezăm combina frigorifică într-un loc care să nu primească lumina directă a soarelui, altfel „va face un efort mai mare pentru a se răci”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax