Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfaturi pentru călători, pe timp de iarnă

Publicat

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba atrage atenţia cetăţenilor asupra pericolelor ce pot apărea ca urmare a înzăpezirilor sau îngheţului pe timpul deplasărilor pe drumurile publice. Aceştia recomandă albaiulienilor să se informeze permanent asupra condiţiilor meteorologice şi să evite orice călătorie, dacă nu este strict necesară.

„Dacă se anunţă ninsori abundente şi viscol, fiţi pregătit pentru a rezista în amplasamentul unde locuiţi, asiguraţi-vă o rezervă de alimente, apă şi combustibil, precum şi mijloace diferite pentru încălzit şi preparat hrana. Totodată, pregătiţi mijloace de iluminat independente de reţeaua electrică şi păstraţi la îndemână unelte pentru degajarea zăpezii şi a gheţii. Dacă, totuşi, este necesar să plecaţi la drum, luaţi-vă îmbrăcăminte groasă, căciulă, mănuşi, o pătură etc.; călătoriţi numai ziua şi folosiţi şoselele principale; nu fiţi cutezători şi temerari – opriţi-vă, întoarceţi-vă sau cereţi ajutorul; dacă plecaţi cu maşina, asiguraţi-o cu lanţuri pentru roţi, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare, benzină de rezervă; anunţaţi pe cei apropiaţi ce traseu folosiţi; dacă mijlocul de transport se defectează, nu intraţi în panică şi păstraţi-vă calmul – daţi semnale de alarmă, aprindeţi luminile, ridicaţi capota maşinii şi aşteptaţi ajutorul; nu părăsiţi mijlocul de transport pentru a cere ajutor, deoarece vă puteţi rătăci; evitaţi suprasolicitarea.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba vă reaminteşte că puteţi apela număul unic de urgenţă 112, în caz de urgenţă”, se arată în comunicatul de presă al ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax