Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL: Ce NUME se sărbătoresc în 8 noiembrie. Cui îi poți spune ”La mulți ani”

Publicat

În 8 noiembrie sunt sărbătoriți Arhanghelii Mihail și Gavriil. Sunt considerați a fi călăuzele sufletelor celor adormiți în drumul lor spre Rai.

Sfântul Mihail este voievodul oştilor cereşti, primul din ceata Sfinţilor Arhangheli, poartă sabie de foc şi are rolul de a păzi legea lui Dumnezeu şi de a birui puterea vrăjmaşilor.

Vezi MESAJE de Sfinţii Arhangheli MIHAIL și GAVRIL 2021. Felicitări și urări pentru oameni dragi. Colegi, rude, prieteni

Despre Arhanghelul Mihail se spune că poartă cheile Raiului, este un vrednic luptător împotriva diavolului și veghează la căpătâiul celor bolnavi.

Sfântul Arhanghel Gavriil nu poartă sabie de foc, ci crin, fiind aducătorul veştilor bune. Este cunoscut credincioşilor ca fiind cel care a adus din cer pe pământ vestea lui Ioachim şi Anei, că va naşte pe Fecioara Maria, iar la plinirea vremii, tot el a vestit pe această Fecioară că de la Duhul Sfânt, ea va naște pe Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu. Și tot despre Sf. Arhanghel Gavriil se spune că, înfățișându-se în veșmânt alb, a răsturnat piatra de la Mormântul Domnului și a vestit Învierea Domnului. Este numit și numit înger al darului.

De Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt strict interzise îndeletnicirile casnice, cine nu se spune acestei reguli fiind sortit să aibă parte de mare chin înaintea morții.

Cifra 8, dată pe care sunt prăznuiți cei doi sfinți, reprezintă simbolul vieții veșnice, infinitul.

Semnificația numelor

Gavriil înseamnă „bărbat-Dumnezeu”, este arhanghelul bunelor vestiri. Gabri’El înseamnă în evreieşte „Dumnezeu a fost puternic”

Numele Mihail, de origine evreiască (Miha’El) se tălmăceşte „Cine este ca Dumnezeu?”.

Nume care sunt sărbătorite în 8 noiembrie: Mihail, Gavril, Mihai, Mihaela, Michi, Mişa, Mihăiţă, Mişu, Mihăilă, Mihnea, Mihalache, Mihu, Mihaiu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabiță, Gavriil, Gavrilă, Gavrea sau derivate din acestea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax