Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şi-a împuşcat din greşeală tatăl, în timpul unei partide de vânătoare la Galda de Jos. Bărbat din Lupşeni, cercetat pentru uz ilegal de armă

Publicat

O partidă de vânătoare a avut un sfârşit nefericit pentru o familie din Lupşeni, comuna Galda de Jos. Un bărbat de 64 de ani împreună cu fiul său s-au ales cu dosare penale după ce, în timpul în care erau la vânătoare în locul numit „Goroni”, juniorul şi-a împuşcat din greşeală părintele, crezând că în direcţia în care se afla acesta văzuse un animal. Tatăl a ajuns la spital cu răni de alice, dar acum este în afara oricărui pericol.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, “poliţiştii Postului de Poliţie Galda de Jos au luat măsura reţinerii faţă de L.C., de 37 de ani, din comuna Galda de Jos, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi munițiilor şi uz de armă letală fără drept.

În data de 8 septembrie, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile”.

UPDATE1: Potrivit medicului Liana Stănescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, “pacientul L.C. s-a adresat Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, în data de 7.09.2013, prezentând multiple plăgi prin împuşcare în regiunea cefei, a spatelui şi a membrului superior drept. A necesitat tratament chirurgical imediat, pentru toaletarea plăgilor şi extragerea alicelor. Evoluţia lui ulterioară fiind bună, pacientul a fost externat în cursul zilei de astăzi, 11.09.2013”.

Incidentul a fost sesizat la Poliţia din Galda de jos vineri seara, la ora 20.59, de către L.C., de 64 de ani, din localitatea Lupşeni, comuna Galda de Jos. Acesta a anunţat că “s-a împuşcat accidental cu propria armă de vânătoare”.

În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare compusă din poliţişti ai Serviciilor Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Criminalistic şi ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, pentru a cerceta toate împrejurările în care s-a produs evenimentul, precum şi o ambulanţă care a transportat victima, în stare stabilă, la spitalul din Alba Iulia.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat că în data de 6 septembrie 2013, în jurul orei 20.30, L.C. s-a deplasat împreună cu fiul său L.C. jr. (37 de ani) în locul numit ”Goroni”, de pe raza comunei Galda de Jos, pentru o vânătoare neautorizată, luând cu ei cele două arme de vânătoare ale bărbatului de 64 de ani, pe care le deţine legal.

Tatăl i-a încredinţat fiului, care nu este deţinător legal de permis de armă, una din armele de vânătoare.

Crezând că este un vânat în zonă, L.C. Jr.  a executat un foc în direcţia unde se afla tatăl său, împrejurare în care mai multe alice i-au cauzat leziuni corporale în zona cervicală, toracică şi la nivelul braţului drept. După incident, cei doi s-au deplasat la domiciliu, de unde L.C. a apelat SNUAU 112, încercând să inducă în eroare anchetatorii în legătură cu modul în care s-a produs incidentul în urma căruia a suferit leziuni.

Victima a fost internată la Spitalul Județean Alba, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

În cauză cercetările sunt continuate împotriva lui L.C. Jr. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi vătămare corporală din cuplă, urmând ca în funcţie de concluziile medico-legale să fie făcută încadrarea juridică finală a  faptei.

Faţă de tatăl său, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de  nerespectarea regimului armelor și muniţiilor, fapt prevăzută şi pedepsită de art. 279, alin. 1 din Codul Penal.

Foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax