Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Şi votul tău contează”: Un proiect ce urmărește implicarea tinerilor romi din Răchita și Cenade, în viața socială

Publicat

Asociația Non Profit Răchita va derula în perioada aprilie 2013 -septembrie 2014 proiectul „Şi votul tău contează”, un proiect ce urmăreşte participarea activă a tinerilor romi și nu numai, în viaţa socială şi civică. Acesta este finanțat în cadrul Programului „Tineret în acțiune” al Comisiei Europene și se desfăşoară cu spijinul primăriei Săsciori şi a primăriei Cenade.

„Proiectul s-a născut din nevoia tinerilor romi din Răchita care sunt specifice faţă de nevoile adulţilor. Din dorinţa ca aceştia să fie reprezentaţi la nivel local. De asemenea sperăm ca aceştia să fie implicaţi mai activ în viaţa comunităţii locale (de unde vin) şi în societate, în general. Proiectul sprijină prevenirea şi combaterea prejudecăţilor şi a tuturor atitudinilor care conduc către excludere. Prin organizarea seminarul de lucru “Şi Votul tău contează”, proiectul dezbate principiile care stau la baza fondării UE, precum principiile respectului pentru drepturile omului şi libertăţile fundamentale”, a declarat președintele Asociației Non Profit Răchita, Ilie Catarambă.

Proiectul propus de asociație urmăreşte participarea activă a tinerilor în viaţa socială şi civică.

Grupul țintă cuprinde 20 de tineri romi și nu numai, din comunele Săsciori şi Cenade cărora să li se ofere oportunitatea de a se cunoaşte, a lucra şi învăţa împreună, de a participa la activităţi comune, proiectul intenţionează să dezvolte la nivel comunitar o atmosferă de cooperare şi întelegere reciprocă, de respect pentru diversitate. Proiectul cuprinde activităţi de conştientizare asupra problemelor tinerilor, principiu european care este astfel promovat în rândul tinerilor din România.

Proiectul vizează promovarea angajamentului tinerilor pentru o creştere incluzivă, în special: creşterea în valoare a tinerilor sau încurajarea tinerilor pentru a conştientiza şi a se implica în abordarea acestei teme pentru o societate mai incluzivă.

În etapa de pregătire, primele 3 luni de proiect, vor fi selectați cei 20 de beneficiari. Etapa de implementare a activităților se va derula pe parcursul a 11 luni și va cuprinde organiozarea de 3 dezbateri. Prima pe tema „Cetăţeniei europene”, a doua dezbateri pe tema „minorităţi şi multiculturalism”, a treia dezbatere pe tema „oportunităţi pentru tineri” şi seminarul “Şi votul tău contează.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax