Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

Șicane între sportivi. Aiudeanul Levente Polgar l-a lăsat pe Avram Iancu, în drum, fără sania pentru Ultra Arctic

Publicat


sanie

Ultramaratonistul din Deva, Avram Iancu, a rămas marți seară fără sania specială de concurs, cu care plecase într-o cursă de 620 de kilometri din Petroșani spre Constanța. Scopul cursei este un antrenament premergător Ultramaratonului Arctic 6633, ce va avea loc în luna martie, la Polul Nord, unde Avram Iancu va participa.

Cel care l-a lăsat fără sanie, este chiar proprietarul ei, sportivul din Aiud, Polgar Levente. Într-o postare pe Facebook, Avram Iancu a relatat că Levente l-a ajuns din urmă cu o mașină și i-a luat sania pe care i-o împrumutase.

Motivul lui Levente de a-i lua sania înapoi, este că acesta i-a împrumutat-o strict pentru participarea la Ultra Arctic 6633, cea mai dură competiție din lume și nu pentru o cursă către Constanța.

Într-o postare publică pe rețeaua de socializare, sportivul Avram Iancu relata marți seară că Polgar Levente a venit cu o mașină la aproximativ 7 kilometri de Târgu Jiu și i-a luat sania înapoi.

lucruri lasate pe drum

În sania specială de concurs acesta avea haine, mâncare și materiale folositoare pentru cursa la care s-a înhămat, lucruri ce cântăreau aproximativ 30 de kilograme.

Potrivit lui Iancu, motivul invocat de către Levente este acela că, el i-ar fi împrumutat sania pentru cursa de la Polul Nord și nu pentru o cursă către Constanța.

„A venit cu o maşină şi mi-a cerut sania înapoi. Nu aşa se face şi nu în timpul jocului. Putea să aştepte până la finalul cursei şi i-o dădeam înapoi. Sunt supărat pe gestul său”, a declarat, pentru Agerpres, Avram Iancu.

Într-un comentariu la o postare pe Facebook-ul lui Polgar Levente, un utilizator a postat un print screen cu o conversație cu sportivul din Aiud în care acesta își motiveză gestul prin care i-a luat sania înapoi lui Avram Iancu.

polgar levente

Relatăm postarea lui Avram Iancu de pe Facebook:

”Apel pentru cei din Bumbești Jiu sau din Tg Jiu care aveți un cărucior de butelie sau orice fel de cărucior! Vă rog ajutați-mă! Un „om” care se dovedește că este un câine și nu un om a venit și mi-a luat sania pe care mi-a împrumutat-o pentru 6633. Motivul? Pentru că de ce am plecat spre Constanța? Ca el nu mi-a dat-o pentru CONSTANȚA.

Levi! Am o întrebare: tu înainte să pleci la 6633 nu te-ai antrenat deloc pe drumurile României? Ți-am cerut sania cu o lună de zile înainte nu ca să o țin bibelou. Nu știu ce te-a supărat așa de tare că am plecat spre Constanța. Din moment ce mi-ai împrumutat-o, este a mea până la predare și nu trebuie să dau nimănui raportul dacă mă antrenez în jurul casei, orașului, județului sau la Marea Neagră. Și dacă ți-aș fi greșit cu ceva…. a lua sania unui om care este în plină acțiune te descalifică atât ca sportiv, dar mai ales ca om. Află domnule Levente că incursiunea mea spre Marea Neagra va continua! Pe mine nu ma oprește decât Dumnezeu!

Dar dacă am binecuvantarea lui nu mă poți tu opri prin actele tale josnice. Am sponsori super tari și o sanie este o nimica toată. Dar eu sunt un om econom și am zis ca dacă tot ții degeaba în pod sania PRIMITĂ CADOU DE LA FLORENTINA IOFCEA, să o cer împrumut.

Când citeam eu articolul ăsta despre tine mă minunam. Uite ca ai mai înjunghiat odată pe la spate. Pe Avram Iancu!
Pentru gestul tău incalificabil îți spun ce i-a spus Băsescu lui Patriciu! Să-ți fie rușine Levente Polgar! M-ai lăsat ca un câine…la marginea drumului, noapte cu 30 de kile de acareturi.

Pentru gestul tău incalificabil îți spun ce i-a spus Băsescu lui Patriciu! Să-ți fie rușine Levente Polgar!” a scris Avram Iancu pe Facebook.

 

rucsac avram iancu

Potrivit Adevărul, Levente Polgar a relatat că înainte de a veni să îşi ia sania înapoi i-a trimis un mesaj sportivului din Petroşani, dar acesta nu l-a luat în serios.

„Amândoi avem vina noastră. Postarea lui este deplasată. Când a venit la mine la poartă, nu mi-a zis de încă o incursiune egală cu distanţă maratonului arctic. Că să fiu şi corect, eu în martie pornesc în alergare către Laponia. Am zis ok, îl aştept până vine el cu sania. Dar gestul lui nu are limite de ruşine, în special că este şi decorat cu ordinul naţional Steaua României, în grad de Cavaler. M-a durut să aflu de pe Facebook despre plecarea sa spre Constanţa. Cinstit era să mă fi sunat şi să îmi fi spus. Eu i-am dat un bun pentru competiţie, nu să se antreneze. I-am trimis un mesaj, dar nu l-a luat de bun”, a declarat, pentru adevarul.ro, Levente Polgar. Iniţial, el nu a dorit să comenteze remarcile despre „înjunghierea pe la spate a lui Avram Iancu”. a declarat Levente Polgar

 

La câteva ore după ce a fost lăsat fără sanie, Avram Iancu a relatat că va continua cursa și că și-a luat strictul necesar într-un rucsac.

”Am cumpărat un rucsac și am luat strictul necesar. Sacul de dormit și bivuacul. Șosete de schimb, o baterie externă și foarte puțină mâncare. Voi mărșălui toată noaptea. Mâine primesc o sanie împrumut atăt pentru a ajunge la Constanța cât și la 6633. Problemă rezolvată. Rămâne doar chinul unui marș de noapte cu bagaj în spate.
Vă mulțumesc, compatrioți, pentru împreuna simțire!
Traiască România!” a declarat pe Facebook sportivul din Deva.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. cineva

    miercuri, 30.01.2019 la 11:24

    si-a arat omenia, si pe stadionul din Aiud cand alearga, altul nu are loc pe pista, a strigat odata da-te din fata mea ca eu alerg. nu toti alearga in ritmul lui, dar asta nu inseamna ca doar el are voie pe pista.

  2. pilu

    miercuri, 30.01.2019 la 18:49

    Gestul unui frustrat si al unui perdant.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cum îți dai seama când ești mințit în mediul online? Ghid practic pentru identificarea știrilor false

Publicat

femeie calculator laptop

Dezinformarea nu e o glumă și este nevoie să contribuim cu toții pentru a pune capăt răspândirii ei, consideră Comisia Europeană. Iată câteva sfaturi practice care vă ajuta să identificați dezinformarea în mediul online, oferite de siteul instituției: Una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm în zilele noastre este lupta împotriva dezinformării […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Din Alba, la Marea Adriatică în mai puțin de 8 ore. O autostradă se construiește rapid între Serbia și Muntenegru

Publicat

a

Locuitorii Județului Alba vor ajunge la mare, pe autostradă, în mai puţin de opt ore. Dar nu este vorba de Marea Neagră, ci de Marea Adriatică, în Muntenegru. În acest moment se află în construcţie autostrada sârbo-muntenegreană Belgrad-Bar, pe o lungime de 445 de kilometri. Autostrada va lega capitala Serbiei de principalul port maritim din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

”Necunoscuții” care au contribuit la dotarea Spitalului Județean Alba. Donații și sponsorizări de aproape 300.000 de lei în 2018

Publicat

d

Nu i-a lăudat nimeni și nici nu au cerut asta. Oameni, companii, asociații s-au implicat în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia cu echipamente medicale care să ajute la diagnosticarea mai precisă a pacienților. Alba24 a descoperit, într-un document intern al spitalului, lista celor care ai contribuit în anul 2018, la dotarea unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

S-au inaugurat primii 137 km din Via Transilvanica. S-a montat borna de început a traseului care trece și prin Alba Iulia

Publicat

De

transilvanica

Cei 137 de kilometri din judeţul Suceava incluşi în Via Transilvanica au fost inauguraţi, luni, la Putna, prin montarea unei borne de început al traseului de pelerinaj de 1.000 de kilometri care trece și prin Alba Iulia. Inaugurarea a avut loc în prezenţa actorului Marcel Iureş, a ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, stareţului Mănăstirii […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate