Connect with us
Publicitate

AIUD

Șicane între sportivi. Aiudeanul Levente Polgar l-a lăsat pe Avram Iancu, în drum, fără sania pentru Ultra Arctic

Publicat

sanie

Ultramaratonistul din Deva, Avram Iancu, a rămas marți seară fără sania specială de concurs, cu care plecase într-o cursă de 620 de kilometri din Petroșani spre Constanța. Scopul cursei este un antrenament premergător Ultramaratonului Arctic 6633, ce va avea loc în luna martie, la Polul Nord, unde Avram Iancu va participa.

Cel care l-a lăsat fără sanie, este chiar proprietarul ei, sportivul din Aiud, Polgar Levente. Într-o postare pe Facebook, Avram Iancu a relatat că Levente l-a ajuns din urmă cu o mașină și i-a luat sania pe care i-o împrumutase.

Motivul lui Levente de a-i lua sania înapoi, este că acesta i-a împrumutat-o strict pentru participarea la Ultra Arctic 6633, cea mai dură competiție din lume și nu pentru o cursă către Constanța.

Într-o postare publică pe rețeaua de socializare, sportivul Avram Iancu relata marți seară că Polgar Levente a venit cu o mașină la aproximativ 7 kilometri de Târgu Jiu și i-a luat sania înapoi.

lucruri lasate pe drum

În sania specială de concurs acesta avea haine, mâncare și materiale folositoare pentru cursa la care s-a înhămat, lucruri ce cântăreau aproximativ 30 de kilograme.

Potrivit lui Iancu, motivul invocat de către Levente este acela că, el i-ar fi împrumutat sania pentru cursa de la Polul Nord și nu pentru o cursă către Constanța.

„A venit cu o maşină şi mi-a cerut sania înapoi. Nu aşa se face şi nu în timpul jocului. Putea să aştepte până la finalul cursei şi i-o dădeam înapoi. Sunt supărat pe gestul său”, a declarat, pentru Agerpres, Avram Iancu.

Într-un comentariu la o postare pe Facebook-ul lui Polgar Levente, un utilizator a postat un print screen cu o conversație cu sportivul din Aiud în care acesta își motiveză gestul prin care i-a luat sania înapoi lui Avram Iancu.

polgar levente

Relatăm postarea lui Avram Iancu de pe Facebook:

”Apel pentru cei din Bumbești Jiu sau din Tg Jiu care aveți un cărucior de butelie sau orice fel de cărucior! Vă rog ajutați-mă! Un „om” care se dovedește că este un câine și nu un om a venit și mi-a luat sania pe care mi-a împrumutat-o pentru 6633. Motivul? Pentru că de ce am plecat spre Constanța? Ca el nu mi-a dat-o pentru CONSTANȚA.

Levi! Am o întrebare: tu înainte să pleci la 6633 nu te-ai antrenat deloc pe drumurile României? Ți-am cerut sania cu o lună de zile înainte nu ca să o țin bibelou. Nu știu ce te-a supărat așa de tare că am plecat spre Constanța. Din moment ce mi-ai împrumutat-o, este a mea până la predare și nu trebuie să dau nimănui raportul dacă mă antrenez în jurul casei, orașului, județului sau la Marea Neagră. Și dacă ți-aș fi greșit cu ceva…. a lua sania unui om care este în plină acțiune te descalifică atât ca sportiv, dar mai ales ca om. Află domnule Levente că incursiunea mea spre Marea Neagra va continua! Pe mine nu ma oprește decât Dumnezeu!

Dar dacă am binecuvantarea lui nu mă poți tu opri prin actele tale josnice. Am sponsori super tari și o sanie este o nimica toată. Dar eu sunt un om econom și am zis ca dacă tot ții degeaba în pod sania PRIMITĂ CADOU DE LA FLORENTINA IOFCEA, să o cer împrumut.

Când citeam eu articolul ăsta despre tine mă minunam. Uite ca ai mai înjunghiat odată pe la spate. Pe Avram Iancu!
Pentru gestul tău incalificabil îți spun ce i-a spus Băsescu lui Patriciu! Să-ți fie rușine Levente Polgar! M-ai lăsat ca un câine…la marginea drumului, noapte cu 30 de kile de acareturi.

Pentru gestul tău incalificabil îți spun ce i-a spus Băsescu lui Patriciu! Să-ți fie rușine Levente Polgar!” a scris Avram Iancu pe Facebook.

 

rucsac avram iancu

Potrivit Adevărul, Levente Polgar a relatat că înainte de a veni să îşi ia sania înapoi i-a trimis un mesaj sportivului din Petroşani, dar acesta nu l-a luat în serios.

„Amândoi avem vina noastră. Postarea lui este deplasată. Când a venit la mine la poartă, nu mi-a zis de încă o incursiune egală cu distanţă maratonului arctic. Că să fiu şi corect, eu în martie pornesc în alergare către Laponia. Am zis ok, îl aştept până vine el cu sania. Dar gestul lui nu are limite de ruşine, în special că este şi decorat cu ordinul naţional Steaua României, în grad de Cavaler. M-a durut să aflu de pe Facebook despre plecarea sa spre Constanţa. Cinstit era să mă fi sunat şi să îmi fi spus. Eu i-am dat un bun pentru competiţie, nu să se antreneze. I-am trimis un mesaj, dar nu l-a luat de bun”, a declarat, pentru adevarul.ro, Levente Polgar. Iniţial, el nu a dorit să comenteze remarcile despre „înjunghierea pe la spate a lui Avram Iancu”. a declarat Levente Polgar

 

La câteva ore după ce a fost lăsat fără sanie, Avram Iancu a relatat că va continua cursa și că și-a luat strictul necesar într-un rucsac.

”Am cumpărat un rucsac și am luat strictul necesar. Sacul de dormit și bivuacul. Șosete de schimb, o baterie externă și foarte puțină mâncare. Voi mărșălui toată noaptea. Mâine primesc o sanie împrumut atăt pentru a ajunge la Constanța cât și la 6633. Problemă rezolvată. Rămâne doar chinul unui marș de noapte cu bagaj în spate.
Vă mulțumesc, compatrioți, pentru împreuna simțire!
Traiască România!” a declarat pe Facebook sportivul din Deva.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cineva

    miercuri, 30.01.2019 at 11:24

    si-a arat omenia, si pe stadionul din Aiud cand alearga, altul nu are loc pe pista, a strigat odata da-te din fata mea ca eu alerg. nu toti alearga in ritmul lui, dar asta nu inseamna ca doar el are voie pe pista.

  2. pilu

    miercuri, 30.01.2019 at 18:49

    Gestul unui frustrat si al unui perdant.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax