Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Siguranța elevilor și a cadrelor didactice reprezintă o prioritate pentru IPJ Alba. Polițiștii vor fi prezenți în școli și vor desfășura campanii de prevenire a violenței

Publicat

pol

Întrucăt siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar şi în zona adiacentă acestora constituie una dintre condiţiile fundamentale pentru buna desfăşurare a procesului educaţional, polițiști din cadrul IPJ Alba vor fi prezenți și pe parcursul celui de-al doilea semestru, în unitățile de învățământ din județul Alba. De asemenea aceștia vor desfășura acțiuni de informare a elevilor de gimnaziu și liceu cu privire la violența în școală.

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor este una din priorităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar pentru cel de-al doilea semestru şcolar sunt continuate măsurile menite să asigure un climat optim de siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ.

În acest sens, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Poliţiştii de proximitate asigură legătura cu elevii şi cadrele didactice, aflându-se zi de zi în zona şcolilor.

Totodată, la nivelul judeţului Alba se desfăşoară acţiuni de informare a elevilor de gimnaziu şi liceu, activităţi cuprinse în cadrul proiectelor şi campaniilor de prevenire a violenţelor în mediul şcolar, iniţiate la începutul anului şcolar 2012 – 2013 şi derulate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în unităţile de învăţământ din judeţul Alba.

Aceste activităţi sunt desfăşurate de poliţiştii Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu 28 de poliţişti de proximitate din întreg judeţul Alba care vor fi prezenţi în mijlocul elevilor şi vor aborda teme precum: prevenirea violenţelor şcolare, pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a elevilor, precum şi prevenirea implicării în accidente rutiere a acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax