Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Siguranţa rutieră, în atenţia Instituţiei Prefectului Alba. Spaţiu la Serviciul Permise şi Înmatriculări, pentru susţinerea probei teoretice a examenului auto

Publicat

20141007_101255 În şedinta de marţi a Comisiei Judeţene pentru Siguranţa Rutieră Alba, prezidată de subprefectul Cornel Murg, a fost prezentată propunerea ca în incinta sediului Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor Alba să fie eliberat un spaţiu ce va fi folosit pentru susţinerea examenului auto, proba teoretică. Astfel, s-ar evita deplasarea candidaţilor la sediul Instituţiei Prefectului.

Ordinea de zi a şedinţei cuprins analiza accidentelor grave de circulaţie produse pe drumurile publice din judeţul Alba în semestrul I 2014 şi o informare privind activitatea derulată de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Alba, în ceea ce priveşte obţinerea permiselor de conducere în semestrul I 2014.

Au fost prezenţi membrii Comisiei, respectiv şef serviciu, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba, Mihail Zgârdea, comisarul de poliţie al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba- Serviciul Rutier Dorin Davidaş, şef Agenţia Alba – Autoritatea Rutieră Română Sorin Martoma, inspector coordonator judeţean, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Sorinel Nagyi, şef Reprezentanţă Alba a Registrului Auto Român Nicolae Rîşteiu, prim – vicepreşedinte a Filialei Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Marius Gabriel Drăguş, reprezentantul Federaţia Naţională a Formatorilor Auto din România Vasile Olălău, reprezentantul Federaţia Naţională a Formatorilor Auto din România, Vasile Dănilă.

20141007_101126 Primul punct al ordinii de zi a fost prezentat de către comisarul de poliţie al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba- Serviciul Rutier, Dorin Davidaş.

În primul semestru al anului pe raza judeţului Alba s-au comis 56 accidente grave de circulaţie, înregistrându-se astfel o creştere cu 3,70% a accidentelor faţă de perioada similară a anului trecut. Principalele cauze ale comiterii accidentelor grave sunt următoarele: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor, nerespectarea distanţei între vehicule.

Cele mai multe accidente producându-se în intervalul orar 14.00 – 22.00. În ceea ce priveşte drumurile naţional europene şi autostrada A1, pe DN1 s-au produs 7 accidente, pe DN1 1 accident, iar pe Autostrada A1 un accident.

A două temă înscrisă pe ordinea de zi a fost prezentată de către Mihail Zgârdea, şef serviciu Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba.

În primul semestru al anului în curs au fost primite dosare de examinare şi s-au programat la examen pentru obţinerea permisului de conducere un număr de 5674 candidaţi. Procentul de promovabilitate la proba teoretică este 57,99%, dintr-un număr de 4.961 candidaţi examinaţi promovând examenul un număr de 2.877 persoane, iar la cea practică de 78,40% fiind admişi 2.193 candidaţi din 2.797 persoane examinate.

Problemele luate în discuţie în timpul şedinţei au vizat cu prioritate crearea unui spaţiu corespunzător în incinta sediului SPCRPCIV Alba, în vederea susţinerii examenului auto, proba teoretică, pentru a se evita deplasarea candidaţilor la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a susţine această activitate şi revenirea la sediul serviciului în vederea programării la proba de traseu, dimensionarea numărului de examinatori la proba de traseu în funcţie de numărul de candidaţi, în vederea evitării susţinerii probei teoretice la un interval de timp prea mare faţă de momentul finalizării cursurilor şcolii de şoferi şi al promovării examenului teoretic, evitarea circulării la orele de vârf în zonele cele mai aglomerate din oraş a autoturismelor pe care viitorii şoferi învaţă să conducă, adaptarea programului de lucru la ghişee în raport de solicitarea cetăţenilor.

Subprefectul Cornel Murg a remarcat buna colaborare a reprezentanţilor instituţiilor prezente la şedinţă subliniind faptul că activitatea desfăşurată de aceştia se răsfrânge în situaţia regăsită pe drumurile judeţene. „Cu cât instructorii profesionişti sunt mai bine pregătiţi, cu atât numărul accidentelor se reduce. Totodată îmbunătăţirea activităţii de examinare ne oferă nouă, tuturor certitudinea creării unui climat se siguranţă pe şosele”, a precizat subprefectul Cornel Murg.

Referitor la problema organizării unui spaţiu corespunzător în incinta sediului SPCRPCIV Alba, în vederea susţinerii examenului auto, proba teoretică, noi deja facem demersuri în acest sens. Am identificat un spaţiu în incinta SPCRPCIV Alba, dar acesta este în prezent ocupat de angajaţi ai primăriei. Vă asigur că se vor purta discuţii pentru ca în viitorul apropiat acesta să se elibereze şi să poată fi pus la dispoziţia Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba” a mai declarat subprefectul Cornel Murg.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax