Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Siguranţă Rutieră şi Antidrog”: Campanie de informare pentru 300 de cursanți ai școlilor de șoferi din Alba Iulia

Publicat

Până la sfârșitul acestui an, un număr de 300 de cursanți de la șase școli de șoferi din Alba Iulia vor fi informați cu privire la efectele consumului de droguri, conducerea autovehiculului sub influenţa drogurilor şi accidentele rutiere. Cursurile la care vor asista fac parte din campania „Siguranţă Rutieră şi Antidrog”.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog şi Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba desfăşoară în perioada februarie – decembrie 2014 proiectullocal de prevenire a consumului de droguri „Siguranţă Rutieră şi Antidrog” având tematica principală urmările consumului de droguri, respectiv reducerea capacităţii de a conduce autovehicule şi accidentele rutiere.

Obiectivul general al acestui proiect constă în creşterea nivelului de informare pentru un număr de 300 de cursanţi viitori participanţi la traficul auto rutier, din cadrul a 6 şcoli de şoferi din municipiul Alba Iulia, privitor la efectele consumului de droguri, conducerea autovehiculului sub influenţa drogurilor şi accidentele rutiere, prin desfăşurarea unui număr de 30 de activităţi de informare cu tematică antidrog şi rutieră.

Rezultatele analizelor în domeniu indică faptul că drogurile ilegale pot avea o influenţă asupra capacităţii de a conduce autovehicule şi efectele acestora variază în funcţie de doza administrată. Consumul cronic al oricărui drog ilegal este asociat cu un anumit grad de deteriorare cognitivă şi/sau psihomotorie şi poate duce la o scădere a capacităţii de a conduce autovehicule, chiar şi când subiectul nu se mai află sub influenţa acestuia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax