Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Silviu Bian știa că DNA este pe urmele lui. Vezi ce au scris judecătorii de la Tribunalul București în motivarea deciziei de arestare preventivă


Publicat

Potrivit motivării Deciziei Tribunalului Bucureşti din 16 octombrie 2011, prin care președintele ANOFM Silviu Bian a primit mandat de arestare pentru 29 zile, pentru luare de mită, acesta „a fost surprins în diferite ipostaze suspecte de loc şi timp, cu sume mari de bani a căror provenienţă nu o poate explica plauzibil, culminând cu prinderea lui în flagrant, când a primit suma de 82.000 de lei, bani inscripţionaţi cu menţiunea ‘mită’ înscrisă cu instrument scriptural de culoare verde fluorescent”.

Judecătorii spun că, din probele prezentate de procurori reiese că, pe 17 septembrie, ca urmare a unor convorbiri telefonice purtate între inculpat şi denunţători, s-a stabilit ca aceştia să se întâlnească în după-amiaza aceleiaşi zile, pentru ca Bian să primească sumele solicitate, strânse de la persoanele care lucrează în cadrul unor proiecte ce se derulează din fonduri europene, în cadrul ANOFM, respectiv a sumelor de 19.000 de lei şi 22.000 de euro. „Potrivit înregistrărilor audio-video, sumele de bani menţionate au fost introduse de R.C. (denunţătorul – n.r.) într-o pungă de plastic transparentă, apoi într-o altă pungă, de culoare roşie. Înregistrarea ambientală video a relevat continuitatea între momentul introducerii banilor în pungă şi momentul remiterii către inculpat, neexistând dubii cu privire la conţinutul acesteia”, se arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul București.

Judecătorii au respins, astfel, apărarea lui Bian, care a susţinut că nu ştia că în punga primită ar fi bani, ci doar sticle de băutură şi cafea, atenţii pe care, de altfel, le primea des.

De asemenea, din interceptările ambientale reiese că președintele ANOFM l-ar fi întrebat pe denunţător ce este în pungă, acesta răspunzându-i „sunt ăia, ştiţi dumneavoastră”, iar înregistrarea video dovedeşte că fostul şef al ANOFM a deschis portiera autoturismului cu care venise şi a pus punga de culoare roşie pe bancheta din spate.

În motivarea Tribunalului se mai reţine că fostul şef al ANOFM l-ar fi avertizat pe subalternul său „să fie atent, să nu vorbească la telefon”, iar când acesta din urmă i-a spus că „unii cam strâmbă din nas”, Bian s-a arătat foarte interesat şi hotărât în reacţii, spunând „pleacă dacă nu le convine” şi „dacă comentează, afară”.

Instanţa a reţinut că, pe 13 octombrie, după ce angajaţilor ANOFM le-au fost virate pe card salariile, intermediarul a început, ca de obicei, colectarea banilor pentru Bian, fiind strânsă în total suma de 82.000 lei, sumă pusă la dispoziţia DNA, procedându-se la înserierea şi marcarea criminalistică a acestora.

Pe 15 octombrie, Bian s-a întâlnit cu denunţătorul şi au purtat în biroul acestuia din urmă o discuţie, din care instanţa a reţinut mai multe aspecte relevante. Astfel, Bian avea informaţii că există reclamaţii la DNA şi l-a sfătuit pe denunţător să aibă „foarte mare grijă”, să nu aibă „acasă nimic, nici prin calculatoare”, să fie atent la carneţelele pe care notează sumele de bani că acestea pot fi ridicate şi verificate, să aibă încredere în el şi, nu în ultimul rând, să nu recunoască „nici tăiat în 50 de … dacă vine vreo acuzaţie”.

La finalul dialogului, inculpatul îl întreabă pe denunţător ce are „acolo, în pungă”, cel din urmă răspunzând „vreo optzeci şi două de mii”, Bian afirmând că „trebuie să văd exact unde-i pun, că nu vreau nici pe nevastă-mea s-o bag în trepidaţii”.

Instanţa a luat în calcul şi cele trei denunţuri formulate în acest caz, din care reiese că atunci când angajaţilor de la proiecte li s-a comunicat cuantumul salariilor sau mărirea acestora, li s-a pus în vedere şi că trebuie să dea lunar o parte din veniturile obţinute pentru conducerea ANOFM, „aceasta fiind de fapt raţiunea pentru care se stabileau salarii atât de mari, chiar exagerate”.

Fostul şef al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, acuzat că luat mită de la subalternii săi, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate pe 16 octombrie de Tribunalul Bucureşti, în urma propunerii formulate de procurorii anticorupţie. Decizia instanţei a fost atacată cu recurs, care urmează să se judece la Curtea de Apel Bucureşti.

Bian a primit de la subalterni, în 17 septembrie, 22.000 de euro şi 19.000 de lei, iar alţi 82.000 de euro i-au parvenit sâmbătă, 15 octombrie, când a fost prins în flagrant, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Președintele ANOFM era membru PDL Alba unde ocupa funcția de vicepreședinte al organizatiei județene. In ziua când înstanța a dat sentința arestării preventive pentru 29 zile, Bian a fost suspendat din funcția politică și exclus din partid aproape simultan de Biroul Central al PDL și cel județean.
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de furtuni în ALBA și alte județe din țară. Averse, descărcări electrice, vijelii, grindină

Publicat

Județul Alba și alte zone din țară se află și astăzi sub atenționare Cod Galben de furtuni.

Între orele 12.00 și 23.00, la munte, în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, precum și în sud-vestul Transilvaniei și al Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA serviciilor medicale prestate la Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș. Consultațiile, pe bază de programare

Publicat

La centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș sunt prestate servicii medicale în specialitățile medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie, în regim de ambulatoriu și/sau internări de zi, cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție în actualul context epidemiologic.

Serviciile medicale prestate în cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș

Servicii obstetrică – ginecologie

În regim de ambulator:

– Consultație de specialitate;

– Consultație infertilitate sau investigații;

– Ecografie ginecologică abdominală sau endovaginală;

– Ecografie sarcină trimestrul I, II si III;

– Ecografie sarcină gemelară trimestrul I, II și III;

– Ecografie 3D, 4D;

– Ecografie Doppler trimestrul III;

– Monitorizarea ovlației;

– Cardiotocografie;

– Inserție DIU;

– Extracție DIU;

– Examen citologic Babes Papanicolau;

– Culură secreție vaginală;

– Cultură cervicală.

În regim de spitalizare de zi:

Evaluarea gravidei pentru infecții cu risc pentru sarcină cuprind urmatoarele investigații:

– Consultație de specialitate;

– Analize de laborator: anti HIV;

– Anticorpi anti HCV;

– Ag Hbs;

– IgG anti CMV;

– IgG anti Rubeolă;

– IgG anti Toxoplasmă;

– IgM anti CMV;

– Ig M anti Rubeolă;

– Ig M anti Toxoplasmă;

Îngrijiri acordate mamei pentru cicatrice uterină din cauza unei intervenții chirurgicale anterioare cuprind următoarele investigații:

– Consultație de specialitate

– Analize de laborator: APTT; Creatinina, Uree serică;

– Examen complet de urină;

– Examen din secreții vaginale;

– Fibrinogenemie;

– Glicemie;

– Grup sangvin ABO, Rh;

– Hemoleucograma;

– Sideremie;

– Testare HIV;

– TGO/TGP;

– Timp Quick+INR;

– VDRL;

Investigații imagistice:

– Ecografie pelvis;

– Ecografie endovaginală;

– Cardiotocografie.

Îngrijiri acordate gravidelor cu Edem gestational, cuprind următoarele investigații:

– Consultație de specialitate

– Analize de laborator: APTT;

– Creatinina , Uree serică;

– Examen complet de urină;

– Examen din secretii vaginale;

– Fibrinogenemie;

– Glicemie;

– Proteine totale;

– Hemoleucograma;

– TGO/TGP;

– Timp Quick+INR.

– Cardiotocografie;

– Investigatii imagistice: Ecografie sarcina.

– Polipectomie la nivelul colului uterin;

– Chiuretaj cu biopsie de col uterin;

– Colposcopie cu biopsie de col uterin;

– Chiuretaj cu biopsie de endometru;

Servicii Medicină Internă

În regim de ambulator

În cadrul Ambulatoriul de Medicină Internă sunt acordate următoarele servicii:

– Consult medical acordat de medic specialist;

– Monitorizare T A -Examinare fizică generală;

– Electrocardiograma;

– Pulsoximetrie;

– Recomandări pentru investigaţii de specialitate (ecografii, radiografii, CT…);

– Recomandare pachet minim de analize de specialitate;

– Consulturi interdisciplinare;

– Prescrierea tratamentelor (Rp) ambulatoriu;

– Dirijarea in UPU a cazurilor acute, pentru internare;

– Programarea cazurilor cornice.

Pediatrie

Servicii medicale în asistenţa medicală ambulatorie pentru copiii in varsta de 0 – 18 ani, cuprinde următoarele:

1. servicii medicale curative – consultaţii pentru afecţiuni acute, subacute şi acutizări ale bolilor cronice, fără a fi necesar prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist pe perioada starii de alertă, ulterior cu bilet de trimitere:

– anamneza, examenul clinic general, examenul clinic specific, stabilirea protocolului de explorări şi/sau interpretarea integrativă a explorărilor şi a analizelor de laborator disponibile, în vederea stabilirii diagnosticului;

– unele manevre specifice pe care medicul le consideră necesare;

– stabilirea conduitei terapeutice şi/sau prescrierea tratamentului medical şi igienodietetic, precum şi instruirea în legătură cu măsurile terapeutice şi profilactice;

– recomandare pentru îngrijiri medicale la domiciliu, după caz;

– recomandare pentru dispozitive medicale, după caz;

– bilet de internare, după caz;

– bilet de trimitere către alte specialităţi, după caz;

– bilet de trimitere pentru investigaţii paraclinice, după caz;

– eliberare de concediu medical pentru apartinator, după caz;

2. supravegherea bolilor cronice

– evaluare clinică şi paraclinică, prescrierea tratamentului şi urmărirea evoluţiei bolnavilor cu afecţiuni cronice, în limita competenţelor, trimestrial sau, după caz, lunar, conform prevederilor legale în vigoare;

– bilet de trimitere către alte specialităţi/internare, după caz;

– eliberare de concediu medical, după caz.

3. servicii diagnostice şi terapeutice

– analize de laborator (sange, scaun, urina, secretii diverse);

– ECG standard;

– Pulsoximetrie;

– Otoscopie;

– extragere capuse/insecte.

4. servicii de monitorizare a nou-nascutilor: curbe de creștere în lungime, greutate și perimetru cranian pe grupe de vârstă și sex

Servicii medicale de tipul Spitalizare de zi, asigurate copiilor în varsta de 0 – 18 ani, pentru urmatoare diagnostice:

– Infecția bacteriană nespecificată;

– Anemia prin carența de fier;

– Malnutriția protin-calorica moderată;

– Obezitatea cauzată unui exces caloric;

– Urticaria alergică;

– Diareea și gastroenterocolita probabil infecțioase;

– Gastrita cronică nespecificată;

– Infecția tractului urinar;

– Ganglioni limfatici măriți;

– Astmul cu predominanță alergică;

– Pneumonia acută;

– Amigdaliata acută;

– Hepatita reactivă nespecifică;

– Alta durere abdominala nespecificată;

– Diabet zaharat tip 1.

Consultațiile în cabinetele medicale se vor acorda doar pe baza programării prealabile.

Dacă doriți o consultație la unul dintre cabinetele noastre, vă rugăm să sunați înainte la cabinetul medical în care doriți să fiți consultat, la numărul de telefon din lista de mai jos.

Cabinet – telefon

Recepție – 0258/401544 , 0258/401545 , 0258/401546

Cabinet Obstetrică – Ginecologie – 0786473091, 08:00-15:00

Cabinet Medicină Internă – 0765983296, 08:00-15:00

Cabinet Pediatrie – 07644532278, 08:00-15:00

Pe lângă cele trei specialități, în cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Ocnca Mureș există și un punct de recoltare analize medicale (laborator – cu servicii medicale gratuite).

Activitatea medicală de la Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș este organizată de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan, nervos pe Facebook: ”Nu avem nevoie de votul dv. Pe noi ne votează 60% din cetățeni”

Publicat

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, care este și secretarul general al PNL, i-a transmis unei femei cu care a avut o conversație în contradictoriu pe pagina sa personală de pe o rețea de socializare, că nu are nevoie de votul ei pentru că pe liberali îi votează 60% dintre cetățenii județului. 

Totul a pornit de la o postare a lui Hațegan, pe Facebook: ”Mihalt…localitatea natală, o comuna tot mai aproape de standarde europene”, la care oamenii au început să reacționeze în legătură cu un utilaj despre care au spus că blochează parcarea în curți. Apoi discuția a deviat cu privire la statului de drum județean sau comunal al tronsonului respectiv.

”… în calitate ce cetatean al acestei comune nu as consuma nici tusul de la tamponul de vot ,pt a vota cu astfel de persoane!
Fiecare avem opinii si pareri diferite care trebuiesc respectate” a scris o femeie cu care Hațegan a intrat în conflict prin intermediul mesajelor.

Până la urmă Marius Hațegan pare a se fi enervat și i-a transmis acesteia că nu are nevoie de votul ei.

”Sunteți pe pagina mea nu a primăriei(deși nu ar trebui sa fiți pt ca nu suntem prieteni pe fb) ..pe mine ma-ați întrebat…și eu v-am răspuns…nu avem nevoie de votul dv…pe noi ne voteaza aproape 60% din cetățenii județului pt ca am făcut ceva pt ei…eu reprezint CJ Alba cea mai respectata instituție din județ și nu îmi permit sa dau informatii eronate”.

Marius Hațegan este cel care conduce campania electorală a PNL Alba, pentru alegerile locale din 2020.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Omul de afaceri din Alba Iulia, Dragoș Feisan, trimis în judecată de DNA, după șase ani de anchetă. Pentru ce este este acuzat

Publicat

Omul de afaceri, Dragoș Ionuț Feisan, a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în 11 august 2020, la mai bine de 6 ani de când acesta a fost acuzat pentru mai multe fapte. 

Omul de afaceri este acuzat că a schimbat destinaţia unor fonduri europene primite prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, potrivit adevărul.ro.

Afaceristul a primit banii pentru a construit un centru de fitness într-o zonă rurală, însă, prin deturnarea fondurilor şi falsificarea de documente, a derulat proiectul în municipiul Alba Iulia.

VEZI ȘI: După șase luni de arest preventiv, omul de afaceri din Alba Iulia, Dragoș Feisan a fost ELIBERAT

DNA nu a furnizat date despre cazul în care a fost implicat Feisan, singurele informații fiind transmise la cererea adevărul.ro, în 2014.

DNA a comunicat atunci că Dragoş Ionuţ Feisan este acuzat de constituirea de grup infracţional organizat, conflict de interese, dare de mită, trafic de influenţă, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălare de bani, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Feisan a stat în arest preventiv șase luni, de la sfârșitul lunii decembrie 2014, și până în luna iunie a anului 2015.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate