Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Silviu LAZA | VCST: Drumul de la operator CNC la inginer calitate (P)

Publicat

Cine este Silviu Laza?

Mă numesc Silviu Laza, am 25 de ani și lucrez ca Inginer Calitate în cadrul companiei VCST Automotive Production Alba.

Când ai “debutat” în VCST Automotive Production Alba?

Am început să lucrez în cadrul companiei în 2014 ca Operator CNC.

După 10 luni am continuat activitatea în departamentul Calitate ca Inspector Calitate unde am lucrat timp de 2 ani, promovând mai apoi pe poziția de Inginer Calitate.

Știu că ești licentiat al Universității Tehnice Cluj-Napoca, Extensia Alba Iulia, urmând cursurile facultății în paralel cu serviciul. Cum ai reusit să le îmbini pe cele două?

A fost un parcurs destul de provocator, dar am primit multa susținere din partea persoanelor din jur și înțelegere la locul de muncă.

Distanța dintre job, școală și casă au reprezentat un avantaj.

În cadrul VCST Alba ai avut o evoluție profesională frumoasă. Ai putea să-mi povestești cum a fost acest drum și care au fost provocările pe care le-ai întâmpinat?

Drumul nu a fost unul ușor. Dincolo de rezultatul frumos au stat determinarea, implicarea, dedicarea mea, dar și răbdarea, învățătura și increderea pe care colegii mei și-au pus-o în mine. Provocările sunt multe, dar sunt mult mai ușor de învins în echipă. Fiecare coleg e specialist în domeniul lui, iar atunci când țelul este unul comun și toată expertiză merge în aceeași direcție, rezultatul este cel dorit.

Care sunt abilitățile de care un tânăr inginer are nevoie în general în Industria Automotive, și în mod particular în VCST Alba? De ce?

Dacă e să enumăr câteva, ar fi: deschis, comunicativ, orientat spre rezultat, implicat, ambițios.

Dacă e să fiu specific, cred că un tânăr inginer trebuie să știe să asculte, să ceară ajutorul, să ofere ajutorul la rândul lui, să-și recunoască greșelile, să fie sigur pe el. Fiecare zi parcursă prin procesul descris, înseamnă experiența, atât profesională cât și de viață.

Hai să vorbim despre ambiție. În DEX Ambiție este definit ca “dorința arzătoare de a realiza ceva”. Care a fost sau este cea mai mare dorință a ta?

Dorința mea cea mai mare este aceea de a fi bun în ceea ce fac. Din păcate pentru mine, nu este ceva ce pot să ating azi sau mâine, dar din fericire, este o dorință care mă ține în mișcare, într-un continuu progres. Ingredientele principale care mă ajută să-mi ating visul sunt: perseverența și răbdarea.

Care crezi că sunt acele atribute care recomandă VCST Alba ca și angajator de top pe piața de automotive din România?

Pentru mine personal ar fi șansa. Șansa de a demonstra, de a progresa, de a învăța, de a te dezvolta și de a crește.

VCST Alba este locul de muncă unde informațiile sunt foarte multe, și găsești persoane gata să își pună cunoștintele și timpul la dispoziția celorlalți.

Ca și definiții generale aș menționa: seriozitate, stabilitate, beneficii multiple, mediu de lucru plăcut.

În această perioadă, VCST angajează ingineri. Aplică online la jobs.alba@vcst.com sau trimite-ne CV-ul tău la VCST Alba Iulia, Calea Ciugudului 9.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax