Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Silviu Ponoran, INVALIDAT pentru un nou mandat de primar al orașului Zlatna. Decizie a Judecătoriei Alba Iulia

Publicat

Judecătoria Alba Iulia a invalidat alegerea lui Silviu Ponoran în calitate de primar al orașului Zlatna. Ponoran este și candidat pe primul loc pe lista de Senat a PNL Alba, ceea ce aduce probleme liberalilor, cel puțin de imagine, la începutul campaniei electorale.

Decizia a fost pronunțată vineri, 4 octombrie. Primarul poate face apel în 2 zile, la Tribunalul Alba. Surse din rândul PNL Alba au declarat că acesta nu va fi retras de pe lista pentru Senat și că va contesta decizia.

Ponoran a câştigat prima dată mandatul de primar în anul 1992. De atunci şi până în prezent, cu excepţia unui singur mandat, în perioada 2000 – 2004, a condus permanent administraţia locală publică a oraşului Zlatna.

Silviu Ponoran, INVALIDAT pentru un nou mandat. Solutia pe scurt a instanței

”Invalidează alegerea domnului Ponoran Silviu, candidat din partea Partidului Naţional Liberal la alegerile locale din 09.06.2024, pentru funcţia de primar al oraşului Zlatna.

Dispune comunicarea prezentei încheieri către Prefectul Judeţului Alba şi Secretarul General al oraşului Zlatna.

Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a prezentei încheieri. Cererea de apel se depune la Tribunalul Alba.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 04.10.2024.

Document: Încheiere finală camera consiliu  6341/2024  04.10.2024”.

Silviu Ponoran are o interdicţie de la ANI de a ocupa o funcţie publică, confirmată de o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunțată în 2021.

Interdicția vizează o perioadă de 3 ani de la expirarea mandatului 2020- 2024.

Problemele lui Ponoran cu ANI

Silviu Ponoran a fost identificat în conflict de interese de către ANI în martie 2016. Procesul a început doar în martie 2017, ca urmare a unei declinări de competenţă, primarul contestând, iniţial, raportul la Tribunalul Bucureşti.

”În perioada exercitării mandatului de primar a semnat două acte adiţionale la contractele încheiate în anul 1999 şi 2001 între Primăria oraşului Zlatna şi S.C. Sponi SRL (societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic).

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispoziţiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se susţine în comunicatul ANI făcut public la momentul finalizării raportului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate