Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Silviu Vințeler: Ocna Mureș este un oraș sigur, nu există pericol de prăbușire, scufundare sau surpare

Publicat

Ocna Mures air2 Primarul orașului Ocna Mureș a transmis un comunicat prin care informează cetățenii că orașul nu este în pericol de scufundare. Potrivit acestuia, în ultimele zile au apărut anumite zvonuri care spun că a scăzut nivelul în lacuri și că există pericolul ca un nou episod ca cel de la magazinul Plus să se repete. Primarul asigură cetățenii că toate cele auzite sunt informații false și că nu există niciun fel de pericol. 

„Au apărut în ultimele 2 zile zvonuri de genul „orașul se prăbușește”, „nivelul în lacuri scade, ne prăbușim” și altele în același ton.
Aceste zvonuri au apărut în urma afirmațiilor „sigure și precise” despre geologia solului din Ocna Mureș și despre efectele evoluției nivelului lacurilor din câmpul de sonde făcute de câțiva mari „geologi” cu calificare de mecanici, tractoriști sau electroniști” a transmis într-un comunicat, primarul Silviu Vințeler.
Acesta a mai precizat că geologii, prin Mihai Giurgiu, inginer geolog, care țin sub observație câmpul de sonde și sonda limitrofă dau asigurări că nu există niciun pericol de prăbușire, scufundare a orașului sau a zonelor din apropierea câmpului de sonde.

„Structura solului lângă câmpul de sonde este bazat în principal pe marnă, rocă cu stabilitate mare, care oferă siguranță orașului. Să nu uităm că toate prăbușirile au avut loc în zona zăcămintelor de sare, niciuna în zona de marnă.
Faptul că lacurile vechi nu comunică cu lacul format în urma prăbușirii magazinului PLUS nu afectează nici structura marnei și nici stabilitatea orașului.
De asemenea nu există niciun fel de exploatare de suprafață în zona câmpului de sonde sau altundeva în oraș, așa cum a apărut în diverse zvonuri. Ședința cu reprezentanții ISU din seara zilei de 8 decembrie a confirmat cele spuse mai sus.

Faptul că anumite personaje își permit să facă afirmații, fără a se informa mai întâi la specialiști în domeniul în care își lansează „perlele”, nu fac decât să demonstreze, dacă mai era nevoie, că numirile în funcții de conducere pe baza carnetului de partid dăunează grav societății civile.

Repet, ORAȘUL ESTE SIGUR, NU EXISTĂ PERICOL DE PRĂBUȘIRE, SCUFUNDARE SAU SURPARE.” a transmis primăria Ocna Mureș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gigelfromthehill

    joi, 10.12.2015 at 21:49

    Dragi locuitori ai orasului Ocna Mures….nu va speriati…nu disperati…Pintea vegheaza din umbra…pregatit fiind sa isi foloseasca „vasta” lui experienta de Diribau HauHau doar ca sa fiti in siguranta…
    Alo…domnul Toba…pe asta cand il schimbati ????

  2. Dionisie Valentin Emmy

    luni, 14.12.2015 at 11:14

    fă , orasul ocna este un cașcaval plin de găuri ,nimeni nu știe cand se va surpa orașul,“1912, 1947, 1978 , 2010. Vă spun ceva datele astea? Mai aşteptăm încă 30 ani să vedem dacă se repetă.Cu pânza freatică nu te joci!Acţionati! Apa lucrează mai departe ,.Nu uitaţi! Să salvăm Oraşul Ocna Mureş!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax