Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simona Halep şi Serena Williams joacă ASTĂZI în finala de la Wimbledon. Mizele unui meci istoric

Publicat

YouTube video

Simona Halep o va întâlni sâmbătă pe Serena Williams în finala de la Wimbledon, într-un meci așteptat cu sufletul la gură de milioanele de fani al sportului alb din România și din toată lumea. Duelul va avea loc de la ora 16:00.

Serena Williams pare să plece ca favorită în ultimul act al acestei ediţii de la Wimbledon datorită experienţei bogate şi a numeroaselor titluri de Mare Şlem pe care le are în palmares. Pentru Serena Williams, aceasta va fi a 11-a finală a carierei, la All England Club. Americanca a câștigat 7 dintre ele, fiind învinsă în celelalte 3 de Maria Sharapova, Venus Williams și Angelique Kerber.

De cealaltă parte, Simona Halep se află la prima prezenţă în finala de la Wimbledon, în această ediţie depăşindu-şi cel mai bun rezultat, obţinut în 2014, semifinală pierdută contra lui Eugenie Bouchard. De asemenea, constănţeanca are un singur titlu de Mare Şlem în palmares, obţinut în 2018, la Roland Garros.

Simona Halep va urca trei locuri în clasamentul WTA după calificarea în finala Wimbledon 2019. În noua ierarhie WTA, românca se va afla pe poziţia a patra indiferent de rezultatul finalei pe care o va disputa sâmbătă.

Mizele meciului pentru cele două sportive

Pentru Simona Halep finala de la Wimbledon înseamnă încercarea de a ține în brațe cel de-al doilea trofeu foarte important din carieră, după ce în 2018 a câștigat Roland Garros-ul, singurul titlu de mare șlem pe care îl are în palmares. Românca este la a cincea finală de mare șlem din carieră, la a treia finală de turneu în 2019 și cea cu numărul 36 (în total) din carieră, la simplu.

În schimb, miza pentru Serena Williams, care are deja șapte trofee numai la Wimbledon și zece finale jucate, ar fi câștigarea primului titlu de Grand Slam după 2017 și după revenirea în activitate. Dacă se va impune, va obţine titlul de grand slam cu numărul 24 și ar egala-o pe Margaret Court, deţinătoarea recordului!

Serena Williams nu a câştigat niciun trofeu de când a revenit în competiţii, în martie 2018, dar a jucat două finale de grand slam, la Wimbledon şi la US Open, ambele pierdute.

Premii uriașe la Wimbledon

Fostul loc 1 mondial și-a asigurat o sumă de 1,3 milioane de euro pentru participarea în finală. Dacă va reuși să o învingă pe Serena Williams (37 de ani – locul 10 WTA) în ultimul act, Simona va pleca din Anglia cu marele premiu de 2,6 milioane de euro.

sursa: digisport.ro, digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax