Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Simona Halep suspendată timp de patru ani din tenis, pentru dopaj. Ce substanță interzisă ar fi folosit

Publicat

Simona Halep a fost suspendată din tenis pentru patru ani, fiind găsită vinovată pentru dopaj. 

Anunțul a fost făcut marți de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) după ce un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP).

Sportiva a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP, scrie digi24.ro.

Prima se referea la un rezultat analitic (AAF) pentru folosirea substanței interzise „roxadustat” la US Open în 2022, depistat după teste de urină în timpul competiției.

Cea de-a doua acuzație a fost legată de „nereguli în pașaportul biologic” (ABP) al lui Halep. Tribunalul independent, înființat de Sport Resolutions, s-a reunit la 28 și 29 iunie 2023, la Londra, și a audiat ca martori experți științifici în numele lui Halep și al ITIA, jucătoarea depunând, de asemenea, mărturii la comisie.

Tribunalul independent a menţionat că a primit aproximativ 8.000 de pagini de material ştiinţific din partea jucătoarei şi a ITIA. La 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP. „

După un proces de audiere complex și riguros, salutăm decizia tribunalului independent. Volumul probelor pe care tribunalul a trebuit să le ia în considerare atât în procedura «roxadustat», cât și în «procedura ABP» a fost substanțial”, a declarat Karen Moorhouse, director executiv al ITIA.

„ITIA a urmat procedurile corespunzătoare, așa cum am face-o cu orice altă persoană – în conformitate cu Codul Mondial Antidoping – îndeplinindu-ne scopul și responsabilitatea de a susține principiul concurenței loiale, în numele sportului”, a adaugat Moorhouse.

„Înțelegem interesul public semnificativ în aceste cazuri, și ne menținem angajamentul de a fi cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util”, a subliniat directorul executiv al ITIA. ITIA este parte terță delegată de către Federația Internațională de Tenis, în temeiul Codului Mondial Antidoping, ca organism independent, responsabil de gestionarea testelor antidoping în cadrul tenisului profesionist.

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial va fi valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    miercuri, 13.09.2023 at 07:17

    e istorie și asta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax