Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simone Albani cere consilierilor locali revocarea hotărârilor de CL prin care s-a dispus încetarea mandatului său de viceprimar

Publicat

Simone Albani cere consilierilor locali ai municipiului Alba Iulia revocarea hotărârilor de de CL prin care s-a decis demiterea sa din funcția de viceprimar. Liberalul a formulat o plângere prealabilă pe care o va înainta în ședința de CL și în care arată care sunt motivele pentru care s-a adresat instanței de judecată și de consideră că revocarea sa din funcție este abuzivă.

Reamintim că Simone Albani a acționat în instanță CL Alba Iulia pentru maniera în care au aprobat demiterea sa din funcția de viceprimar al Alba Iuliei ,iar dosarul se află pe rolul Tribunalului Alba. În plângerea prealabilă adusă la cunoștința consilierilor locali, Albani, prin avocatul său, Angelica Mocan, arată că „exercitarea mandatului de viceprimar începe odată cu declararea lor ca legal aleși și încetează odată cu expirarea mandatului consiliului din care fac parte, pentru a asigura stabilitatea și continuitatea în exercitarea funcției de viceprimar și funcționarea coerentă a instituției”.

În sprijinul afirmaților sale, Albani invocă hotărâri date de Curtea Constituțională în dosare similare: „Viceprimarul Simone Albani a fost ales la propunerea grupurilor politice ale USL și PDL având reprezentativitatea politică a 19 aleși locali din cei 21 care compun consiliul local Alba Iulia. Printr-o decizie a Curții Constituționale din 2005 aplicată la nivelul autorităților publice locale care sunt organizate și funcționează pe baza aceluiași principiu al respectării configurației politice, revocarea viceprimarului se putea pune în discuție doar la solicitarea grupurilor politice ale USL și PDL, respectiv a grupurilor politice care l-au ales. O reprezentativitate politică acordată de 19 consilieri nu poate fi invalidată de o reprezentativitate de 11 consilieri iar un grup politic, respectiv PP-DD, care nu a propus numirea viceprimarului, nu poate solicita revocarea sa potrivit deciziilor Curții Constituționale”.

Luni, 27 august, magistrații Tribunalului Alba au dispus încă o dată amânarea dosarului, pentru 1 octombrie, la cererea părților din dosar. Simone Albani a cerut timp pentru studierea actelor depuse la dosar în timp ce Consiliul Local Alba Iulia, prin apărătorul ales, a atras atenția că ședința de CL va avea loc doar la sfârșitul lunii septembrie, când consilierii locali vor trebui să dea un răspuns la plângerea prealabilă.

Reamintim că Simone Albani a fost revocat din funcția de viceprimar al Alba Iuliei la scurt timp după ce a fost numit, prin votul consilierilor PDL și PP-DD. În locul acestuia a fost numit Dorin Șerdean (PP-DD).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax