Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simone Albani, despre demiterea sa: „Întrebările mele au început rapid și de la început să trezească fețe încruntate și speriate”


Publicat

La o zi după revocarea sa din funcția de viceprimar al Alba Iuliei, liberalul Simone Albani explică motivele pentru care PDL a rupt alianța cu PNL și care au fost, în opinia sa, considerentele care au dus la demiterea lui. Albani este de părere că „văzând că noi chiar ne-am pus pe treabă, cei de la PDL alături de primarul Hava s-au speriat și au preferat să rupă această alianță”.

Vă prezentăm mai jos comunicatul făcut public miercuri de Simone Albani:

„Simone Albani, PNL: <Hava și PDL au rupt alianța cu PNL pentru că puneam prea multe întrebări incomode și chiar vroiam să muncim pentru oraș>

În urmă cu o lună, după alegerile locale, am acceptat o formulă politică mai dificilă și mai greu de explicat, o alianță la Alba Iulia între noi, cei de la PNL, și vechiul PDL. Scopul era ca, după multă vreme, orașul să primească <sânge proaspăt> prin proiectele pe care noi le-am promovat și le-am promis: investiții, promovare turistică adevărată, Capitală Culturală Europeană, preocupare pentru spitale și multe altele. Garanția acestei colaborări era ca PDL să aibă un viceprimar și PNL al doilea viceprimar, în persoana mea. Azi, după doar o lună, văzând că noi chiar ne-am pus pe treabă, cei de la PDL alături de primarul Hava s-au speriat și au preferat să rupă această alianță.

A fost o lună în care am intrat în primărie zilnic, la orele dimineții și am ieșit de acolo doar după orele 10-11 ale serii. A fost o muncă asiduă, prin care am încercat să pornesc toate acele proiecte de care am tot vorbit. A fost o muncă de a pune în ordine o mulțime de documente și structuri care nu își fac treaba eficient. În tot acest timp, din partea celor de la PDL nu am primit nici un ajutor și nici nu am observat vreo preocupare pentru muncă! Tot ce spun ei sunt doar vorbe, iar interesul pentru albaiulieni – pot să o spun acum dinăuntru – e la limita minimă-minimă. Practic, în primăria condusă de PDL se face doar strictul necesar, atât cât să nu bată la ochi!

Al doilea motiv care a dus la ruperea acestei alianțe e deranjul pe care l-am produs primarului PDL, Hava. Ca orice nou venit, am început să cer lămuriri despre proiecte, bugete, documente și tot ce e necesar unei activități coerente. Întrebările mele au început rapid și de la început să trezească fețe încruntate și speriate. În mod clar nu îi convenea că, după 18 ani de condus de unul singur, fără nimeni în coasta lui, să vină cineva să îi ceară socoteală despre orice.

Nici interesul lui Hava pentru proiectele noastre, cruciale pentru oraș, nu prea a existat. Gesticulând mereu plictisit, primarul expedia pentru <altă dată> discuții ce erau urgente, decizii care trebuiau luate imediat. Asta în zilele când era totuși pe la primărie …

PNL s-a angajat să lucreze cu oricine e serios pentru modernizarea și promovarea Alba Iuliei. Lista noastră de proiecte și priorități e deja cunoscută de ani de zile. Din păcate, în acest moment în Consiliul Local nu există o voință majoritară pentru aceste priorități. Prin felul în care PDL s-a comportat în ultima lună, în alianța pe care am încercat-o noi cu ei, arată că este interesat doar de a nu fi deranjat din ne-munca de care se înconjoară zi de zi și din activitățile suspecte ce cresc la umbra lui Hava. De aceea și-au luat lângă ei un aliat de ocazie, PP-DD, care să închidă ochii la același mod defectuos în care Hava și PDL au condus orașul în 18 ani. Rămân un consilier local angajat în lupta pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia și vă promit că Hava și PDL nu vor avea liniște așa cum își doresc pentru afacerile lor și o vacanță profitabilă de 4 ani pe banii dumneavoastră”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Eu merg la vot! Ție îți este frică!?!

  miercuri, 25.07.2012 at 21:29

  Eu merg la vot! Ție îți este frică!?!
  Ai copii? Ai nepoți? Te ai pe tine!?!
  „Deșteaptă-te române”

  Vineri, 27 iulie, indiferent unde te vei afla strigă, cântă:
  „Deșteaptă-te române”

  Nu uita, în 29 iulie ai – Deșteaptă-te române –

  Dumidalba, Dumitru Radu Cormoș

 2. Tibi

  vineri, 27.07.2012 at 10:46

  Simone Albani la testul de sinceritate cind apare?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, de la începutul anului. În ce sectoare s-a construit mai mult

Publicat

S-au înregistrat creșteri la volumul lucrărilor de construcţii în primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019. Cele mai mari sunt la reparații capitale.

Potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică, este vorba despre creșteri cu 22,3% ale lucrărilor de construcții, 58,5% la lucrările de reparaţii capitale, 58% lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi 9,1% la construcţiile noi.

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+39,7%), clădirile rezidenţiale (+19,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+4,0%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,7%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+63,6%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+50,2%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+11,2%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcţiilor inginereşti (+39,4%), clădirilor rezidenţiale (+19,8%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+8,4%).

sursă: insse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Creșele din municipiul Alba Iulia, dotate cu aparate pentru dezinfecția aerului cu ajutorul radiațiilor ultraviolete

Publicat

Primăria Alba Iulia a cumpărat trei aparate pentru dezinfecția aerului cu flux concentrat de radiație UV, necesare pentru cele trei creșe din municipiu.

Contractul a fost atribuit, prin cumpărare directă, către Midas Expert Distribution SRL din București. Valoarea totală a celor trei dispozitive este de 4.950 de lei, fără TVA.

Potrivit descrierii, MidasAnAir este o instalație pentru dezinfectarea aerului cu o eficiență ridicată. Este inofensivă pentru om, fără efecte secundare, ușor de folosit, nefiind necesare folosirea unor produși chimici sau a unei pregătiri speciale pentru utilizare.

Aparatul utilizează radiația ultravioletă printr-un sistem special, asigurându-se un randament maxim în distrugerea microorganismelor:

 • împiedică răspândirea epidemiilor;
 • elimină mirosurile neplăcute de natură organică, inclusiv mirosul de tutun;
 • radiația ultravioletă distruge o gamă largă de bacterii, viruși, fungi, inclusiv Clostridium Difficile
 • aerul din încăpere este dezinfectat până la 99%

Potrivit documentului citat, dispozitivul medical a fost testat la INSP și avizat de Ministerul Sănătății, nu utilizează produși chimici în procesul de dezinfecție, are un consum de energie redus și costuri minime de întreținere (0,22 lei + TVA/h) și poate fi utilizat în prezența personalului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cercetătorii germani lucrează la un test pentru COVID-19 pe baza unei simple soluții de gargară. Rezultatul, în doar 15 minute

Publicat

Cercetătorii de la Universitatea Halle-Wittenberg din Germania lucrează la un test pentru coronavirus pentru care n-ar fi nevoie decât de o simplă soluție de garagară.

Ei au făcut un studiu pe pacienți infectați cu coronavirus folosind o astfel de metodă și au depistat mici cantități de coronavirus grație tehnicii spectrometriei de masă.

Instituția a anunțat miercuri că metoda mai are nevoie de cercetare înainte de a putea fi folosită ca instrument sigur de diagnosticare a infecțiilor cu coronavirus, alături de celelalte metode de testare. „Noi măsurăm direct peptidele (niște proteine – n.r.) specifice care există în noul coronavirus, nu tot materialul generic”, a explicat unul dintre cercetători, explicând care este diferența față de un test standard PCR.

Spectrometria de masă identifică moleculele ionizate pe baza raportului masă/sarcină.

Experimentele făcute până în prezent arată că este nevoie numai de 15 minute până la pozitivarea testului, chiar și cu mici cantități din soluția de gargară.

Dacă vor fi validate, aceste teste ar putea fi mult mai ușor de făcut, ar fi nedureroase și ar putea fi efectuate și de personal nespecializat, au arătat specialiștii în farmaceutică de la universitatea germană.

Testul pe bază de gargară ar putea fi pus la punct și utilizat în câteva luni.

sursa: pressemitteilungen.pr.uni-halle.de, digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SUA vrea să transforme Baza de la Câmpia Turzii într-un „nod” strategic al NATO. În ce investește peste 130 milioane de dolari

Publicat

a

Baza aeriană de la Câmpia Turzii ar putea deveni un nod strategic al NATO pentru operațiunile Forțelor Aeriene ale SUA din sud-estul Europei, în care Pentagonul va roti trupe și aeronave americane de luptă, pentru a descuraja operațiunile militare agresive. În acest sens, Forțele Aeriene SUA solicită Congresului 130,5 milioane de dolari pentru renovarea bazei aeriene, cea mai mare sumă cerută pentru investiții în infrastructura bazelor din Europa, în cadrul bugetului pentru anul fiscal 2021 (care începe în octombrie 2020).

Baza aeriană de lângă Turda, unde se află o parte din avioanele de luptă MiG-21 Lancer ale României, ar putea deveni un „nod” strategic al operațiunilor aeriene desfășurate de Armata SUA în Europa pe flancul de sud-est al NATO, în cadrul programului European Deterrence Initiative (EDI, Inițiativa Europeană de Descurajare), prin care trupe și aeronave americane sunt rotite permanent, cu scopul de a descuraja operațiuni militare agresive ale Rusiei.

Cele 130,5 milioane de dolari solicitate de Pentagon Congresului, în bugetul pentru anul viitor, sunt împărțite în patru mari obiective.

 • Cel mai costisitor este un depozit de tip DABS-FEV (Deployable Air Base Systems – Facilities, Equipment and Vehicles), care necesită 68 de milioane de dolari. Este vorba despre un depozit cu control al umidității aerului, ventilație și încălzire, pentru depozitarea de materiale pentru ridicarea unor baze aeriene mobile și de vehicule și echipamente. Forțele Aeriene americane arată, în proiectul de buget, că vor cere co-finanțare și de la NATO pentru acest depozit de la Câmpia Turzii.
 • O facilitate de depozitare și aprovizionare a aeronavelor cu combustibil care costă 32 de milioane de dolari. Aici, armata SUA descrie, pentru a justifica nevoia unei astfel de facilități, modul în care forțele aeriene românești desfășoară această operațiune, complet diferit de cum o fac americanii și de cum ar trebui să se întâmple în secolul nostru.
 • O platformă de parcare pentru aeronave, în valoare de 19,5 milioane de dolari. Baza are nevoie de capabilități de parcare adiționale, pentru două escadrile de avioane de luptă ale NATO, arată armata SUA.
 • Cel mai puțin costisitor obiectiv pentru 2021 la Câmpia Turzii este o platformă de încărcare/descărcare de transporturi periculoase (muniții, explozibili), în valoare de 11 milioane de dolari. Mai exact: „construcția unei platforme din beton, care să deservească avioane de mare tonaj, încărcate cu transporturi explozibile și materiale periculoase”, inclusiv asfaltarea căilor de acces pentru transportarea de muniții sau autovehicule.

Misiunile de recunoaștere și supraveghere par să devină un punct important al bazei aeriene din județul Cluj. În ianuarie 2020, din Polonia la Câmpia Turzii au fost aduse pentru a doua oară drone MQ-9 Reaper ale Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, făcând presa din România să titreze că drona care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani a venit în România.

România investește și ea la Câmpia Turzii

Guvernul României a aprobat în 2018 o investiție de 1,6 miliarde de lei (peste 330 de milioane de euro) pentru extinderea și modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii, în ideea că acolo vor veni următoarele cinci avioane F-16 pe care România le cumpără din Portugalia. Suma cuprindea și exproprierea a peste 370 de hectare de teren din comuna clujeană Luna, unde se află baza aeriană.

Până în martie 2020, din proiectul de investiții al României la Câmpia Turzii, etapizat pe 5 ani, se realizase doar împrejmuirea noului perimetru al cazarmei 1833 Câmpia Turzii.

sursa: romania.europalibera.org, stripes.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate