Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simone Albani: „STP se va supune legii şi supravegherii Consiliul Local! Să aflăm de ce Alba Iulia cheltuie sute de miliarde pe transportul public!”


Publicat

Comisia formată din consilieri locali desemnată pentru monitorizarea contractului de trasport public din Alba Iulia  nu este văzută cu ochi buni de conducere STP care consideră acest demers ilegal. Reacțiile operatorului de transport, făcute publice în presă imediat după aprobarea acestui proiect în CL, nu au trecut necomentate de Simione Albani, cel care a cerut colegilor consilieri formarea acestei comisii. 

Albani reamintește conducerii STP care sunt atribuțiile Consiliului Local trimițându-i la lege. Vedeți mai jos, integral, comunicatul consilierului local PNL:

„În Alba Iulia avem azi un transport public asigurat la standarde obişnuite, decente, dar la costuri gigantice – sute de miliarde de lei vechi, cu multe trasee inutile şi organizat foarte defectuos. Municipiul nu poate susţine transportul public aşa cum este azi gestionat. Nu ne permitem asemenea cheltuieli! De aceea am cerut în Consiliul Local şi acesta a aprobat săptămâna trecută, un mandat pentru mai mulţi consilieri locali care să supravegeheze şi verifice cum se fac aceste cheltuieli la STP – transportatorul local. Sunt bănuieli serioase şi date care arată că acolo se petrece un abuz pe banii albaiulienilor!

Reacţia conducerii STP, firma de stransport, a fost nervoasă şi violentă. Lansează minciuni în ziare, denigrează consilieri locali şi dezinformează despre legile în vigoare. Aceşi domni de la STP au ajuns să creadă că pot face legea în Alba Iulia după bunul plac! Ei au impresia că pot face orice cu banii noştri şi că nu o să-i controleze nimeni! De aceea salut decizia Consiliului Local de a pune sub supraveghere gestiunea acestui contract de către STP și o consider foarte binevenită.

Cei de la STP au ajuns să creadă că ei sunt cei care decid în Alba Iulia bugete, legi şi că sunt mai puternici decât Consiliul Local – cel care reprezintă zecile de mii de albaiulieni! Fals domnilor! Dacă vă puteţi imagina, cei de la STP spun că, vezi Doamne, ei NU sunt obligaţi să răspundă în faţa Consiliului Local şi, ţineţi-vă bine!, că vor face un act de bunăvoinţă (!!!) în a ne prezenta actele nouă, consilierilor locali. Ba mai mult! Ei afirmă că vor alege cui au chef să dea actele şi cui nu!

Vreau să le reamintesc trei lucruri fundamentale celor de la STP, pe care ei le ignoră.

1) Transportul pe raza Municipiului Alba Iulia este organizat PENTRU CETĂŢENII oraşului, reprezentaţi de Consiliul Local, şi nu pentru a se îmbogăţi domnii de la STP şi alţi prieteni ai primarului!

2) Municipiul Alba Iulia, prin Consiliul Local, este cel care a APROBAT contractul cu STP.

3) Municipiul Alba Iulia, prin Consiliul Local, aprobă BANII pentru plata STP.

De aceea Consiliul Local este cel care ARE TOT DREPTUL SĂ VERIFICE ce se petrece în transportul local … şi să afle DE CE pe adresa noastră vin facturi de SUTE DE MILIARDE de lei vechi!!! Avem tot dreptul să aflăm de ce trebuie să vă plătească albaiulienii atâţia bani! Domnilor, vă chem urgent să vă treziţi la realitate! Gata! Vă ajunge cât ați băgat mâna!

În încercarea de a fenta legea, conducerea STP invocă chichiţe legislative şi pasaje obscure de lege! Ba chiar ne dă lecţii nouă, consilierilor locali, cum să ne facem treaba! Resping ferm acest mod prin care conducerea STP ia la rost Consiliul Local, comentând felul în care noi luăm decizii! Proiectul de hotărâre pentru supravegherea STP este perfect legal şi nu e treaba unui operator economic să dea lecţii de legalitate în Consiliul Local!

Iată însă ce spune LEGEA domnule Nicola (de la STP), negru pe alb – nu doar pasajele pe care vă place să le citaţi:

„Art. 32. – (1) In cazul gestiunii delegate, autoritatile administratiei publice locale pastreaza, în conformitate cu competentele ce le revin, potrivit legii, prerogativele si raspunderile privind adoptarea politicilor si strategiilor de dezvoltare a serviciilor, respectiv a programelor de dezvoltare a sistemelor de utilitati publice, precum si obligatia de a urmari, de a controla si de a supraveghea modul în care se realizeaza serviciile de utilitati publice, respectiv:

a) modul de respectare si de îndeplinire a obligatiilor contractuale asumate de operatori, inclusiv în relatia cu utilizatorii;

b) calitatea serviciilor furnizate/prestate;

c) indicatorii de performanta ai serviciilor furnizate/prestate;

d) modul de administrare, exploatare, conservare si mentinere în functiune, dezvoltare sau modernizare a sistemelor de utilitati publice;

e) modul de formare, stabilire, modificare si ajustare a preturilor si tarifelor pentru serviciile de utilitati publice”.

Domnilor de la STP, vă rog să luaţi că citiţi Legea şi să vă conformaţi! Nu faceţi dvs Legea după bunul plac în Alba Iulia! Puneţi actele pe masă şi aşteptaţi-vă la un control sever şi cinstit pentru cum aţi cheltuit banii! Un transfer de gestiune a unui serviciu către dvs nu înseamnă că aţi devenit stăpâni pe Alba Iulia şi pe portofelul oamenilor!”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comentarii

 1. adi

  luni, 27.05.2013 at 16:39

  Domnule Albani sunteti cam insistent in ultima perioada…cred ca vi s-au cam gatat banii pe care-i primiti pentru a da cu gura in loc la altii care nu se coboara la nivelul dumneavoastra, si va mai trebuie pentru renovarea vilei de langa Viena, sau poate va mai trebuie niste bani sa mai inchiriati vreun castel in Ungaria….

 2. th

  marți, 28.05.2013 at 00:58

  adi (dragalaso/dragalasule) din pacate nu ai inteles nimic…………logica=0……
  Doamne iartane!!!!!!……………….la asa logica,asta avem……………….STP…….

  • adi

   marți, 28.05.2013 at 10:32

   th(traiasca hotia)….si numele te arata ce vrei de fapt…ai postat si tu asa numai sa nu taci din gura ca si colegii tai de culoare galbena…multe puncte fara cuvinte…sa ai o zi cu multa caldura….

 3. emilia

  marți, 28.05.2013 at 14:00

  ce ii cu atata valva in jurul lu’ macaronarul asta….chiar el o pus coada la cal?…..el ar trebuii sa ia dex-ul si sa invete doua fraze in romana cum ar fi: „incurajarea muncii la negru este impotriva legii”si „primirea de cadouri banoase de la L.D. pentru a denigra transportul local este impotriva legii”…bine ca a ajuns un om de nimic in administratia publica din Romania si face pe sefu’ intr-o limba romana pocita, in loc sa se creeze locuri de munca pentru proaspetii absolventi de la UAB care se angajeaza pe la Kaufland cu studii superioare pentru a putea traii de azi pe maine…acest om de doi bani este doar o marioneta oameni buni condusa de inca cateva persoane care din cauza ca nu au podoabe intre picioare nu vor sa se afirme in public pentru a putea spune la urmatoarele alegeri: „daca noi nu am castigat nu s-a facut nimic si doar s-a furat”…trimiteti-l pe simone inapoi in Italia sa se mai cultive, da de nu mai rasase, sau mai bine langa Viena unde si-a cumparat mai nou casa din bani murdari…

 4. mesi

  marți, 28.05.2013 at 14:03

  domnule consilier dumneavoastra mai intai sa invatati sa respectati legea apoi sa o aplicati la altii…

 5. Sabia

  marți, 28.05.2013 at 14:27

  S-au inteles liberalii cu Sabau, sa stie si alba24 in premiera. acum urmeaza STP la tocat. terenul a fost testat de albani cu al sau acel agent de asigurari trimis la incercat marea cu degetul. a fost refuzat si acum au decis ca mai e de lucru cu STP. albani a recunoscut de fapt si se lauda la prieteni ca la el vor veni cei de la STP sa cada la pace.

 6. broscaru

  marți, 28.05.2013 at 23:58

  cati romani au drept de vot in Italia?
  daramite sa mai si candideze. si culmea ****** asta de ^^^^^ e si ales. mai frati romani chiar nu ne mai saturam de plecat capul? a venit asta sa rada padurile si daca nu mai merge hooop facem politica?
  dute de unde ai venit si lasa-ne in necazul nostru. chiar u lipseai in peisaj 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 41 de cazuri COVID și un deces, raportate în ultimele 24 de ore. Situația în localitățile din județ, 3 decembrie

Publicat

Au fost înregistrate 41 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) vineri, 3 decembrie.

Cu o zi în urmă, erau raportate alte 32 de cazuri noi.

A fost raportat și un deces în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un bărbat de 87 de ani, din Doștat, care era vaccinat și avea și alte afecțiuni.

În județul Alba, de la începutul pandemiei, au fost 33.841 cazuri confirmate, 32.079 persoane vindecate, 1.092 decese. În același interval au fost prelucrate 346.682 teste (294.678 PCR și 52.004 rapide).

În ultimele 24 de ore au fost făcute 798 testări (403 PCR – 162 la DSP și 241 la SJU; 395 teste rapide).

Vezi și CARANTINA de noapte în toată țara din 25 octombrie. Model declarație pentru deplasare după ora 22.00. Care sunt condițiile

Localitățile din județ în care au fost raportate cazuri noi (în ultimele 24 de ore):

Mediul urban: 22 de cazuri noi, 1 caz reinfectare

Alba Iulia: 11 cazuri

Aiud: 3 cazuri (+ 1 caz reinfectare)

Sebeș: 3 cazuri

Cugir:  2 cazuri

Blaj: 1 caz

Ocna Mureș: 1 caz

Teiuș: 1 caz

(+1 caz reinfectare cu locație de origine Germania)

Mediul rural: 17 cazuri noi

Vințu de Jos: 2 cazuri

Crăciunelu de Jos: 2 cazuri

Fărău: 2 cazuri

Sălciua: 2 cazuri

Blandiana: 1 caz

Bucerdea Grânoasă: 1 caz

Ceru Băcăinți: 1 caz

Ciugud: 1 caz

Pianu: 1 caz

Sâncel: 1 caz

Șibot: 1 caz

Stremț: 1 caz

Valea Lungă: 1 caz

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 1,79 (anterior 1,94).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba, perioada de referință 19  noiembrie – 2 decembrie):

Localitate Incidență Cazuri
Urban
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3.19 12
MUNICIPIUL ALBA IULIA 2.53 193
MUNICIPIUL AIUD 2.02 51
ORAŞ ABRUD 1.93 10
ORAŞ OCNA MUREŞ 1.87 26
MUNICIPIUL BLAJ 1.74 36
ORAŞ ZLATNA 1.41 11
ORAŞ TEIUŞ 1.11 8
MUNICIPIUL SEBEŞ 1.06 35
ORAŞ CÂMPENI 0.97 7
ORAŞ CUGIR 2.12 54
Rural
CERU-BĂCĂINŢI 29.79 7
RĂDEŞTI 4.72 6
BLANDIANA 4.57 4
VINŢU DE JOS 4.17 23
MIHALŢ 4.04 13
BUCERDEA GRÂNOASĂ 3.98 9
DOŞTAT 3.94 4
SÂNTIMBRU 3.68 11
ÎNTREGALDE 3.62 2
CRICĂU 3.56 7
ŞIBOT 3.41 8
PIANU 3.36 12
METEŞ 3.23 9
CIUGUD 3.06 10
ARIEŞENI 2.6 4
CRĂCIUNELU DE JOS 2.34 5
SCĂRIŞOARA 1.99 3
BISTRA 1.98 9
LIVEZILE 1.72 2
ALMAŞU MARE 1.66 2
UNIREA 1.64 8
GALDA DE JOS 1.57 7
VADU MOŢILOR 1.56 2
MIRĂSLĂU 1.53 3
ROŞIA MONTANĂ 1.47 4
ŞONA 1.38 6
GÂRDA DE SUS 1.35 2
NOŞLAC 1.11 2
POŞAGA 1.1 1
BERGHIN 1.05 2
ŞUGAG 1.05 3
IGHIU 0.99 7
VALEA LUNGĂ 0.96 3
GÂRBOVA 0.93 2
SĂSCIORI 0.92 6
CIURULEASA 0.88 1
SĂLIŞTEA 0.86 2
STREMŢ 0.82 2
ŞPRING 0.79 2
BUCIUM 0.72 1
FĂRĂU 0.68 1
CETATEA DE BALTĂ 0.65 2
ROŞIA DE SECAŞ 0.63 1
SOHODOL 0.6 1
ALBAC 0.51 1
LOPADEA NOUĂ 0.4 1
SÂNCEL 0.39 1
JIDVEI 0.38 2
DAIA ROMÂNĂ 0.32 1
AVRAM IANCU 0 0
CÂLNIC 0 0
CENADE 0 0
CERGĂU 0 0
CUT 0 0
HOPÂRTA 0 0
HOREA 0 0
LUNCA MUREŞULUI 0 0
LUPŞA 0 0
MOGOŞ 0 0
OCOLIŞ 0 0
OHABA 0 0
POIANA VADULUI 0 0
PONOR 0 0
RÂMEŢ 0 0
RIMETEA 0 0
SĂLCIUA 0 0
VIDRA 0 0

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Rabla pentru electrocasnice, etapa a doua: Buget epuizat în 8 minute. Precizări despre probleme la accesarea platformei

Publicat

televizoare magazin

Bugetul alocat pentru cea de-a doua etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice, sesiunea de iarnă, s-a epuizat în opt minute. Au fost generate 33.877 de vouchere, conform datelor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

În această etapă, din totalul voucherelor emise, 19.183 au fost pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Pe de altă parte, ministerul de resort a precizat că o parte dintre utilizatori au avut probleme de accesare a platformei dedicată programului „Rabla pentru electrocasnice” şi că aşteaptă din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) explicaţiile tehnice. „Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut”, au afirmat reprezentanţii MMAP.

Explicații de la STS

STS a transmis, într-un comunicat, că aplicația utilizată de către Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

”Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicației, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site.

STS a semnalat situațiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM și oferă suport tehnic pentru remedierea acestora.

Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituției, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă”.

Programul „Rabla pentru Electrocasnice” – ultima etapă, 10-16 decembrie

Ediţia de iarnă a programului „Rabla pentru Electrocasnice” va mai avea o singură etapă, programată în perioada 10 – 16 decembrie, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul alocat pentru ediţia de sărbători a programului este de 34 de milioane de lei.

surse: Agerpres, STS

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Sebeș, după gratii, pentru furt. Cât va sta la închisoare

Publicat

inchisoare

O femeie din Sebeș a ajuns după gratii, fiind condamnată pentru furt. Aceasta are de executat o pedeapsă de un an și 7 luni de închisoare.

Potrivit IPJ Alba, joi, 2 decembrie, polițiștii de investigații criminale din Sebeș au depistat și reținut o femeie, de 45 de ani, din Sebeș, posesoare al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Sebeș.

Femeia a fost condamnată la executarea unei pedepse privative de libertate de un și 7 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii furt.

Condamnata a fost depusă la Penitenciarul Aiud, în vederea executării pedepsei.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr de 18 ani din Alba Iulia, condamnat pentru tentativă de viol, a fost reținut de polițiști. A fost dus la penitenciar

Publicat

Un tânăr d 18 ani, din Alba Iulia, a fost reținut de polițiști și dus la Penitenciarul Aiud, unde va avea de executat o pedeapsă de 3 ani și jumătate, pentru tentativă de viol. 

”La data de 2 decembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat și reținut un tânăr, de 18 de ani din Alba Iulia, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Alba Iulia” au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Tânărul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de viol.

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud, în vederea executării pedepsei.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate