Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simone Albani: „STP se va supune legii şi supravegherii Consiliul Local! Să aflăm de ce Alba Iulia cheltuie sute de miliarde pe transportul public!”


Publicat

Comisia formată din consilieri locali desemnată pentru monitorizarea contractului de trasport public din Alba Iulia  nu este văzută cu ochi buni de conducere STP care consideră acest demers ilegal. Reacțiile operatorului de transport, făcute publice în presă imediat după aprobarea acestui proiect în CL, nu au trecut necomentate de Simione Albani, cel care a cerut colegilor consilieri formarea acestei comisii. 

Albani reamintește conducerii STP care sunt atribuțiile Consiliului Local trimițându-i la lege. Vedeți mai jos, integral, comunicatul consilierului local PNL:

„În Alba Iulia avem azi un transport public asigurat la standarde obişnuite, decente, dar la costuri gigantice – sute de miliarde de lei vechi, cu multe trasee inutile şi organizat foarte defectuos. Municipiul nu poate susţine transportul public aşa cum este azi gestionat. Nu ne permitem asemenea cheltuieli! De aceea am cerut în Consiliul Local şi acesta a aprobat săptămâna trecută, un mandat pentru mai mulţi consilieri locali care să supravegeheze şi verifice cum se fac aceste cheltuieli la STP – transportatorul local. Sunt bănuieli serioase şi date care arată că acolo se petrece un abuz pe banii albaiulienilor!

Reacţia conducerii STP, firma de stransport, a fost nervoasă şi violentă. Lansează minciuni în ziare, denigrează consilieri locali şi dezinformează despre legile în vigoare. Aceşi domni de la STP au ajuns să creadă că pot face legea în Alba Iulia după bunul plac! Ei au impresia că pot face orice cu banii noştri şi că nu o să-i controleze nimeni! De aceea salut decizia Consiliului Local de a pune sub supraveghere gestiunea acestui contract de către STP și o consider foarte binevenită.

Cei de la STP au ajuns să creadă că ei sunt cei care decid în Alba Iulia bugete, legi şi că sunt mai puternici decât Consiliul Local – cel care reprezintă zecile de mii de albaiulieni! Fals domnilor! Dacă vă puteţi imagina, cei de la STP spun că, vezi Doamne, ei NU sunt obligaţi să răspundă în faţa Consiliului Local şi, ţineţi-vă bine!, că vor face un act de bunăvoinţă (!!!) în a ne prezenta actele nouă, consilierilor locali. Ba mai mult! Ei afirmă că vor alege cui au chef să dea actele şi cui nu!

Vreau să le reamintesc trei lucruri fundamentale celor de la STP, pe care ei le ignoră.

1) Transportul pe raza Municipiului Alba Iulia este organizat PENTRU CETĂŢENII oraşului, reprezentaţi de Consiliul Local, şi nu pentru a se îmbogăţi domnii de la STP şi alţi prieteni ai primarului!

2) Municipiul Alba Iulia, prin Consiliul Local, este cel care a APROBAT contractul cu STP.

3) Municipiul Alba Iulia, prin Consiliul Local, aprobă BANII pentru plata STP.

De aceea Consiliul Local este cel care ARE TOT DREPTUL SĂ VERIFICE ce se petrece în transportul local … şi să afle DE CE pe adresa noastră vin facturi de SUTE DE MILIARDE de lei vechi!!! Avem tot dreptul să aflăm de ce trebuie să vă plătească albaiulienii atâţia bani! Domnilor, vă chem urgent să vă treziţi la realitate! Gata! Vă ajunge cât ați băgat mâna!

În încercarea de a fenta legea, conducerea STP invocă chichiţe legislative şi pasaje obscure de lege! Ba chiar ne dă lecţii nouă, consilierilor locali, cum să ne facem treaba! Resping ferm acest mod prin care conducerea STP ia la rost Consiliul Local, comentând felul în care noi luăm decizii! Proiectul de hotărâre pentru supravegherea STP este perfect legal şi nu e treaba unui operator economic să dea lecţii de legalitate în Consiliul Local!

Iată însă ce spune LEGEA domnule Nicola (de la STP), negru pe alb – nu doar pasajele pe care vă place să le citaţi:

„Art. 32. – (1) In cazul gestiunii delegate, autoritatile administratiei publice locale pastreaza, în conformitate cu competentele ce le revin, potrivit legii, prerogativele si raspunderile privind adoptarea politicilor si strategiilor de dezvoltare a serviciilor, respectiv a programelor de dezvoltare a sistemelor de utilitati publice, precum si obligatia de a urmari, de a controla si de a supraveghea modul în care se realizeaza serviciile de utilitati publice, respectiv:

a) modul de respectare si de îndeplinire a obligatiilor contractuale asumate de operatori, inclusiv în relatia cu utilizatorii;

b) calitatea serviciilor furnizate/prestate;

c) indicatorii de performanta ai serviciilor furnizate/prestate;

d) modul de administrare, exploatare, conservare si mentinere în functiune, dezvoltare sau modernizare a sistemelor de utilitati publice;

e) modul de formare, stabilire, modificare si ajustare a preturilor si tarifelor pentru serviciile de utilitati publice”.

Domnilor de la STP, vă rog să luaţi că citiţi Legea şi să vă conformaţi! Nu faceţi dvs Legea după bunul plac în Alba Iulia! Puneţi actele pe masă şi aşteptaţi-vă la un control sever şi cinstit pentru cum aţi cheltuit banii! Un transfer de gestiune a unui serviciu către dvs nu înseamnă că aţi devenit stăpâni pe Alba Iulia şi pe portofelul oamenilor!”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. adi

  luni, 27.05.2013 at 16:39

  Domnule Albani sunteti cam insistent in ultima perioada…cred ca vi s-au cam gatat banii pe care-i primiti pentru a da cu gura in loc la altii care nu se coboara la nivelul dumneavoastra, si va mai trebuie pentru renovarea vilei de langa Viena, sau poate va mai trebuie niste bani sa mai inchiriati vreun castel in Ungaria….

 2. th

  marți, 28.05.2013 at 00:58

  adi (dragalaso/dragalasule) din pacate nu ai inteles nimic…………logica=0……
  Doamne iartane!!!!!!……………….la asa logica,asta avem……………….STP…….

  • adi

   marți, 28.05.2013 at 10:32

   th(traiasca hotia)….si numele te arata ce vrei de fapt…ai postat si tu asa numai sa nu taci din gura ca si colegii tai de culoare galbena…multe puncte fara cuvinte…sa ai o zi cu multa caldura….

 3. emilia

  marți, 28.05.2013 at 14:00

  ce ii cu atata valva in jurul lu’ macaronarul asta….chiar el o pus coada la cal?…..el ar trebuii sa ia dex-ul si sa invete doua fraze in romana cum ar fi: „incurajarea muncii la negru este impotriva legii”si „primirea de cadouri banoase de la L.D. pentru a denigra transportul local este impotriva legii”…bine ca a ajuns un om de nimic in administratia publica din Romania si face pe sefu’ intr-o limba romana pocita, in loc sa se creeze locuri de munca pentru proaspetii absolventi de la UAB care se angajeaza pe la Kaufland cu studii superioare pentru a putea traii de azi pe maine…acest om de doi bani este doar o marioneta oameni buni condusa de inca cateva persoane care din cauza ca nu au podoabe intre picioare nu vor sa se afirme in public pentru a putea spune la urmatoarele alegeri: „daca noi nu am castigat nu s-a facut nimic si doar s-a furat”…trimiteti-l pe simone inapoi in Italia sa se mai cultive, da de nu mai rasase, sau mai bine langa Viena unde si-a cumparat mai nou casa din bani murdari…

 4. mesi

  marți, 28.05.2013 at 14:03

  domnule consilier dumneavoastra mai intai sa invatati sa respectati legea apoi sa o aplicati la altii…

 5. Sabia

  marți, 28.05.2013 at 14:27

  S-au inteles liberalii cu Sabau, sa stie si alba24 in premiera. acum urmeaza STP la tocat. terenul a fost testat de albani cu al sau acel agent de asigurari trimis la incercat marea cu degetul. a fost refuzat si acum au decis ca mai e de lucru cu STP. albani a recunoscut de fapt si se lauda la prieteni ca la el vor veni cei de la STP sa cada la pace.

 6. broscaru

  marți, 28.05.2013 at 23:58

  cati romani au drept de vot in Italia?
  daramite sa mai si candideze. si culmea ****** asta de ^^^^^ e si ales. mai frati romani chiar nu ne mai saturam de plecat capul? a venit asta sa rada padurile si daca nu mai merge hooop facem politica?
  dute de unde ai venit si lasa-ne in necazul nostru. chiar u lipseai in peisaj 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Ședința de constituire a Consiliului Local Sebeș. Primarul Dorin Nistor și consilierii locali depun jurământul

Publicat

Ședința de constituire a Consiliului Local Sebeș are loc marți, la Casa Memorială Lucian Blaga din Lancrăm. Primarul Dorin Nistor (PNL) și consilierii locali depun jurământul.

Reamintim faptul că în cadrul alegerilor locale 2020, pentru alegerea primarului municipiului Sebeș au fost înregistrate un număr de 10.476 de voturi valabil exprimate, din care 6.476 de voturi au fost pentru candidatul PNL – Dorin Nistor.

Lista consilierilor locali:

– Bogdan Adrian (PNL)

– Lorintz Liliana (PNL)

– Bogdan Găinar Viorel (PNL)

– Alisie Elena Crina (PNL)

– Radu Alexandru (PNL)

– Stoica Petru (PNL)

– Popa Dumitru Emil (PNL)

– Lupu Ovidiu Cătălin (PNL)

– Șerbănescu Radu Călin (PNL)

– Săliștean Radu Ștefan (PNL)

– Albu Dorin (PNL)

– Marcu Alexandru Dan (PNL)

– Popiuc Mircea Gheorghe (PNL)

– Rodean Ioan (PNL)

– Radu Cristian (PSD)

– Luca Nicolae (PSD)

– Salău Marius (PSD)

– Bogdan Dorin Aurelian (PSD)

– Blaga Lucian (PSD)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Operațiunea ”Masca” în județul Alba: 174 de cetățeni care nu aveau mască sau o purtau necorespunzător, amendați de Poliție

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  

În ultimele 24 de ore au fost depistate 174 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Au fost aplicate amenzi în valoare de 13.670 de lei.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 202 polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 121 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 112 mijloace de transport, din care 51 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.246 persoane.

Echipele de control au depistat 174 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 13.670 lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Abrud a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 33 de societăți comerciale și fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, din care 19 pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Ocna Mureș polițiștii au verificat 7 societăți comerciale, au legitimat 32 de persoane și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Alba Iulia au fost verificate 33 de societăți comerciale, au fost legitimate 123 de persoane și au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri, transmit polițiștii.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Ședința de constituire a Consiliului Local Aiud. Primarul Oana Badea și consilierii locali depun jurământul

Publicat

Ședința de constituire a Consiliului Local Aiud are loc marți, la sediul primăriei. Primarul Oana Badea (PNL) și consilierii locali depun jurământul.

Candidatul PNL a obținut cu peste 1700 de voturi mai mult, decât următorul clasat, candidatul Alianței USR PLUS, Ionuț Crișan.

Iulia-Adriana-Oana Badea (PNL) a primit 3.729 voturi, reprezentând 45,9% din opțiunile electoratului.

La Consiliul Local, PNL a obținut 35 de procente, din numărul total de voturi exprimate, iar USR PLUS aproape 20%. PSD ocupă locul al treilea, iar UDMR se situează pe locul al patrulea cu 12 procente.

CONSILIUL LOCAL Aiud – 19 mandate (locuri consilieri locali)

8.095 voturi valabil exprimate / 24 secții votare / 39,87% prezență vot / coeficient electoral 385

PNL – 2.843 voturi (35,1%) – 7 mandate

USR PLUS – 1.561 voturi (19,28%) – 4 mandate

PSD – 1.440 voturi (17,78%) – 4 mandate

UDMR – 1.019 voturi (12,58%) – 3 mandate

ALDE – 495 voturi (6,11%) – 1 mandat

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru ca și-a agresat sexual fiica minoră. Faptele groaznice de care este acuzat

Publicat

agresiune fetita

Un bărbat din Alba este autorul unor fapte înfiorătoare. Acesta este acuzat de agresiune sexuală asupra fiicei sale minore de 9 ani.

Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și pentru faptele sale poate fi condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 3 și 10 ani de închisoare cu executare. 

Potrivit procurorilor faptele s-au produs în luna iulie a anului 2020.

”La începutul lunii iulie 2020, cu prilejul vizitei efectuate la fiica sa minoră, în vârstă de 9 ani, la locuinţa bunicii acesteia, inculpatul M.P. a profitat de faptul că bunica minorei s-a deplasat la cumpărături şi a sărutat-o pe buze şi în zona intima pe persoana vătămată minoră.

Ulterior, din data de 22.07.2020 până în data de 27.07.2020, inculpatul M.P. a luat-o cu acordul bunicii pe persoana vătămată minoră la domiciliul acestuia, iar pe parcursul ultimelor 3 nopţi în care minora s-a aflat la domiciliul inculpatului, acesta a dormit în acelaşi pat cu minora şi, profitând de acest aspect, inculpatul a atins-o cu mâna în zona intimă pe minoră, a sărutat-o pe buze şi a luat mâna minorei şi a pus-o în zona sa intimă”, au precizat procurorii la solicitarea alba24.ro.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia dar momentan nu a primit un prim termen de judecată.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate