Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Simptomele XE, noua variantă de OMICRON. Avertismentul OMS: ar putea fi cea mai contagioasă din istorie

Publicat

OMICRON XE este cea mai recentă variantă de coronavirus care a fost detectată de oamenii de știință. 

Omicron XE este o tulpină recombinantă de coronavirus, ceea ce înseamnă că este un hibrid mutant al versiunilor anterioare.

Cea mai recentă variantă detectată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este o combinație a două versiuni anterioare ale variantei Omicron – BA.1 și BA.2.

Potrivit rapoartelor, noua variantă este cu 10 la sută mai transmisibilă decât subvarianta BA.2, care este deja cea mai contagioasă.

În prezent, XE reprezintă doar un număr mic de cazuri, cu toate acestea, oamenii de știință au avertizat că ar putea deveni tulpina dominantă în viitorul apropiat datorită transmisibilității sale ridicate.

Cel mai recent raport al OMS, emis pe 31 martie 2022, afirmă: „Recombinantul XE (BA.1-BA.2), a fost detectat pentru prima dată în Marea Britanie pe 19 ianuarie și au fost raportate și confirmate mai puțin de 600 de secvențe de atunci.

Estimările timpurii indică un avantaj al ratei de creștere a comunității de 10% în comparație cu BA.2, totuși, această constatare necesită o confirmare suplimentară.

Cu toate acestea, organismul global de sănătate a remarcat că există „diferențe semnificative în ceea ce privește transmiterea și caracteristicile bolii, inclusiv severitatea”.

Simptomele noii variante XE

Deoarece noua tulpină este încă sub monitorizare atentă, nu se știu multe despre ea.

Raportul OMS afirmă: „OMS continuă să monitorizeze îndeaproape și să evalueze riscul pentru sănătatea publică asociat cu variantele recombinate, alături de alte variante de SARS-CoV-2 și va oferi actualizări pe măsură ce vor fi disponibile dovezi suplimentare”.

Cu toate acestea, având în vedere că este o mutație a două tulpini de Omicron, multe dintre simptome sunt sunt cel mai probabil similare.

Vorbind anterior despre Omicron BA.2, dr. Erica Johnson, un medic de medicină internă la Johns Hopkins Bayview Medical Center din Baltimore, care prezidează Consiliul pentru Boli Infecțioase al Consiliului American de Medicină Internă, a spus că simptomele variantei sunt „într-adevăr asemănătoare cu omicronul original”.

Simptomele primare ale unei infecții ușoare sunt tuse, durere în gât, durere de cap, febra, oboseala și, în cazuri mai rare, posibila pierdere a gustului sau a mirosului.

Unii pacienți au observat, de asemenea, un nas care curge, probleme gastro-intestinale, dureri de cap și o erupție cutanată.

Sursa foto: pixabay.com

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax