Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SIMULARE BAC 2016 în Alba: Elev de clasa a XI-a din Sebeş, eliminat din sală, de la simularea probei de Limba Română. A folosit telefonul mobil

Publicat

telefon mobil android În judeţul Alba, la prima probă din cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat 2016, a fost înregistrat şi un incident. Un elev de clasa a XI-a, care a încercat să „trişeze” în rezolvarea subiectelor la Limba română, folosind telefonul mobil, a fost eliminat din sala în care s-a derulat testarea.

Fiind vorba doar despre o simulare a examenului, acesta va putea să participe la următoarele probe, nefiind considerată tentativă de fraudă potrivit metodologiei aplicate la testare. Însă, cel mai probabil, situaţia va fi discutată în cadrul unităţii de învăţământ.

Situaţia a fost semnalată la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş.

Reamintim că luni, aproape 5000 de elevi din clasele XI-XII din judeţul Alba au susţinut proba de Limba şi literatura română în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat 2016. Au avut ocazia să-şi verifice cunoştinţele şi să se obişnuiască cu rigorile unui examen.

Vezi şi SUBIECTE la SIMULARE BAC 2016, Limba şi literatura română. Eminescu şi eseu pe baza unui basm cult, la clasa XI. Variantele pentru clasa XII

În 8 martie, 183 dintre aceştia vor da proba la Limba maternă în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat.

În 9 martie are loc simularea probei obligatorii a profilului (Matematică sau Istorie), iar joi, 10 martie, cea a probei la alegere a profilului, care va fi susţinută doar de elevii de clasa a XII-a.

În 18 martie, elevii vor afla rezultatele.

Rezultatele de la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi sedinţe cu părinţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax