Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Simulare Bacalaureat 2023: Subiectele la Matematică și Istorie. Ce au avut de rezolvat liceenii, la a doua testare

sala clasa liceu examen

Publicat

Simulare Bacalaureat 2023: Elevii din clasele XII-XIII din Alba și din țară au participat, marți, la a doua probă scrisă în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat. A fost testarea la Matematică, respectiv Istorie.

Proba s-a desfășurat în condiții de examen, liceenii având cel mult trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Ministerul Educației publică la ora 15.00 baremele și subiectele.

UPDATE: În județul Alba, la proba obligatorie a profilului au fost prezenți 2.037 de elevi din cei 2.701 înscriși. Au absentat 664 (prezență de 75,41%). Dintre cei absenți, majoritatea au fost de la seral (572 elevi au lipsit din 598 înscriși; prezență de 4,35%) și doar 92 de la zi (prezență de 95,63% pentru liceenii de la cursuri de zi; 2.103 înscriși, 2.011 elevi prezenți). Datele au fost comunicate pentru Alba24.ro de către inspector școlar general adjunct IȘJ Alba, Delia Gheorghiță.

Simulare Bacalaureat 2023 – subiecte:

Matematică

Pedagogic:

Istorie

Elevii au avut de redactat un eseu despre evoluția spațiului românesc în secolele al XIII-lea – al VIII-lea, potrivit subiectelor obținute de Edupedu.ro.

La Subiectul I a fost cerințe pe baza a două texte suport de K Hitchins, Scurta istorie a României, și un fragment din Cartea neagră a comunismului.

În actualizare

Simularea examenului este organizată pentru a permite elevilor din clasele terminale de liceu să se familiarizeze cu regulile unui examen real și să-și îmbunătățească rezultatele obţinute.

Rezultatele la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise.

Simulare Bacalaureat 2023 – Calendar

  • 27 martie 2023 Proba E) a) — probă scrisă — Limba și literatura română
  • 28 martie 2023 Proba E) c) — probă scrisă — proba obligatorie a profilului
  • 29 martie 2023 Proba E) d) — probă scrisă — proba la alegere a profilului și specializării
  • 30 martie 2023 Proba E) b) — probă scrisă — Limba și literatura maternă
  • 6 aprilie 2023 Comunicarea rezultatelor

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax