Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Simulare examenul Bacalaureat 2021: REGULI pentru elevi și profesori. Cum se va desfășura testarea. LUNI, proba la Română

Publicat

Luni, 22 martie, începe simularea examenului de Bacalaureat 2021, cu proba de Limba și literatura română. Rezultatele vor comunicate elevilor în 31 martie.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat.

Vezi și Modele de subiecte pentru BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele, pe discipline de examen

Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.

„Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi”, potrivit unei adrese transmise unităților de învățământ de către Ministerul Educației, citată de edupedu.ro.

Elevii vor avea trei ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora în săli.

Simulările pentru Bacalaureat 2021și cele pentru Evaluarea Națională 2021  nu se vor organiza online pentru localitățile aflate în carantină, unde rata de infectare este de peste 6 la mia de locuitori, însă inspectoratele pot organiza la nivel local aceste simulări, după ce scade incidența, a declarat joi secretarul de stat pe preuniversitar Sorin Ion, potrivit edupedu.ro.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Vezi și Simulare BACALAUREAT 2021: Materia pentru testări, pe discipline – conținuturi exceptate

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice. Sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase – prin dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea măsurilor adecvate de îmbunătățire a performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau părintelui/tutorelui, notele obținute la simulare pot fi trecute în catalog.

Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

Vezi și BACALAUREAT 2021: Modele de subiecte publicate de Ministerul Educației. Variante de pregătire pentru examen și calendar

CALENDAR Simulare Bacalaureat 2021, clasele a XII-a și a XIII-a:

22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)

23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)

24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)

25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

31 martie 2021: Comunicarea rezultatelor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax