Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Simulare VIDEO: Peste 90 de milioane de morți și răniți, doar în primele ore ale unui război nuclear între SUA și Rusia

Publicat


Peste 90 de milioane de morți și răniți, doar în primele ore și continentul european distrus. Aceasta ar fi statistica sumbră a unui război nuclear între SUA și Rusia. Mai mulți oameni de știință care participă la un proiect al Universității Princeton au simulat un război nuclear între cele două mari puteri militare ale lumii.

Bazată pe pozițiile reale și cunoscute ale armelor nucleare, cercetătorii au simulat un conflict între SUA și aliații din NATO, împotriva Rusiei.

Simularea a fost începută de la premisa unui război cu arme convenționale, dar care escaladează rapid. În condițiile date, pentru a stopa avansarea trupelor aliate, Rusia lansează un atac nuclear dintr-o bază de lângă orașul Kaliningrad. Imediat, în răspuns, NATO răspunde cu un sigur atac nuclear, împotriva regiunii ruse.

În acel moment, un război nuclear tactic acoperă toată Europa. Rusia trimite aproape 300 de focoase nucleare pentru a lovi bazele și trupele NATO care avansează. NATO răspunde cu peste 180 de bombe lansate din avioane de luptă.

Cu Europa distrusă, NATO lansează aproape 600 de focoase, de pe teritoriul american și din submarine, țintele fiind bazele nucleare rusești.

Înainte să își piardă armamentul, rușii răspund cu un atac nuclear lansat din silozuri și vehicule de teren mobile încărcate cu focoase nucleare.

Pentru a opri orice manevră de recuperare sau regrupare a forțelor, cele două forțe combatante ar lansa atacuri nucleare împotriva celor mai populate 30 de orașe din SUA, dar și din Rusia.

În acest moment, rata morților și a răniților ar fi undeva la 85,3 milioane de oameni, iar la scurt timp, din cauza radiațiilor, ar depăși 90 de milioane de morți și răniți.

Cercetătorii au realizat această simulare pentru a sublinia consecințele catastrofale ale unui război dintre SUA și Rusia.

 

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate