Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VII-a va fi reglementată separat. Precizări de la Ministerul Educației

Publicat

examen teza lucrare

Ministerul Educației a transmis precizări despre simularea examenelor naționale, în contextul în care detaliile organizatorice sunt în dezbateri, în această perioadă. Despre simularea la clasa a VII-a, menționează că va fi organizată în luna mai și va fi reglementată separat.

Reamintim că, potrivit proiectului de ordin, simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII-a și a examenului de Bacalaureat se vor desfășura la finalul lunii martie.

”Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai și va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte, având în vedere că acești elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea susținută în unanimitate de către toți membrii Comisiei de Dialog Social.

Cel de-al doilea element de noutate este acela că în luna mai, fiecare inspectorat școlar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel județean”, transmite Ministerul Educației.

Calendarul propus pentru Simularea Evaluării Naționale 2020 pentru elevii clasei a VIII-a:

23 martie 2020: Limba şi literatura română – probă scrisă

24 martie 2020: Matematică – probă scrisă

25 martie 2020: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

3 aprilie 2020: comunicarea rezultatelor

Examenul propriu-zis de Evaluare Națională, clasa a VIII-a va începe în 15 iunie.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a. Modele de SUBIECTE

Potrivit ordinului propus de Ministerul Educației, rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2020 pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019 – 2020 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax