Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Simulări anuale pentru Bacalaureat, de la clasa a IX-a până la a XII-a. Noile idei ale ministrului Ecaterina Andronescu

Publicat

ecaterina andronescu

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anunțat intenția ministerului de a organiza în fiecare an simulări ale Bacalaureatului, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a. Acestea ar avea scopul de a presa elevii să se pregateasca în mod constant pentru examenul maturității, în opinia ministrului.

Elevii vor începe peste o lună simulările examenelor naționale din 2019, a anunțat oficial ministrul Educatiei. Andronescu a plusat cu o propunere cel puțin neașteptată: elevii să susțină pe tot parcursul liceului, adică în clasa a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, simulare pentru examenul de Bacalaureat.

Vezi și MODELE de SUBIECTE – SIMULARE BACALAUREAT 2019

„Avem evaluari la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a și ne-ar mai trebui ceva, ca în liceu, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, nu avem deloc. Poate facem simulare în fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor, să se pregătească pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale”, a adăugat Andronescu.

Declarații Ecaterina Andronescu:

“Vă rog să încercăm să dezbatem și să aducem idei care să aducă un plus în școală. Nu înseamnă că dacă aruncăm o idee în piața publică și încercăm să o dezbatem aceea a și devenit decizie (…) Toți ne-am uitat la rezultatele de la Evaluarea la clasa a VIII-a.

Nu putem accepta că, din 142.000 de elevi câți s-au înscris la examen, 55.000 au luat note mai mici de 5 la Matematică. Eu nu pot să accept. Și atunci mă uit: ce am putea să facem ca să scăpăm de aceste rezultate slabe?

Dacă ne uităm la examenul de Bacalaureat, o să vedem același lucru. Că avem licee unde promovarea la Bacalaureat este peste 95% și licee unde este zero sau între zero și 25%. Trebuie să ne uităm și să așteptăm în fiecare an aceste rezultate?

Nu, să vedem cum am putea să le ameliorăm. Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a și ne-ar mai trebui ceva, că în liceu, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a nu avem deloc.

Poate facem simulare în fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor să se pregătească pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale. Sunt idei pe care vom încerca să le aducem în sistem în așa fel încât să ameliorăm rezultatele.

Nu că vin eu aici și nu am ce face și vreau să răstorn toate regulile din învățământ, dar vreau să nu mai avem rezultate pe care dvs le criticați în primul rând. Trebuie să încercăm să facem să crească performanța, să nu mai alerge copiii și părinții după școlile cu rezultate bune”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax