Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională ar putea fi susținute într-o dată comună și cu subiecte unice

Publicat

examen bacalaureat evaluare

Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională la nivel național ar putea fi susținute la o dată comună în toate școlile și cu subiecte unice, realizate de Ministerul Educației, a propus miercuri ministrul Remus Pricopie. În cadrul unei videoconferințe susținute miercuri, 15 mai, cu inspectorii școlari generali din țară, ministrul le-a cerut inspectorilor școlari generali să analizeze posibilitatea centralizării, la nivelul ministerului, a simulărilor pentru examenele naționale.

Remus Pricopie le-a vorbit inspectorilor școlari despre posibilitatea ca simulările să fie susținute de elevii din clasele a VIII-a și a XII-a la o dată comună, posibil luna martie, pentru anul școlar 2013-2014 și a anunțat ca, dacă această variantă va fi agreată, subiectele vor fi realizate de către Ministerul Educației Naționale (MEN), prin Centrul Național de Evaluare și Examinare, și vor fi aceleași pentru toți participanții.

„Scopul este acela de a avea o analiză de ansamblu corectă asupra nivelului de pregătire a elevilor. În acest moment, simulările se desfășoară la o dată stabilită de inspectoratele școlare județene, cu subiecte realizate de acestea sau chiar de către cadrele didactice din unitățile de învățământ”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

La începutul săptămânii, ministrul Educației a declarat că va propune ca, din 2014, simulările de bacalaureat să fie introduse și la clasa a XI-a, având în vedere experiența simulărilor din acest an, dar și rezultatele nesatisfăcătoare înregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuți.

„În acest sens, voi lansa foarte curând în dezbatere publică următoarele două noutăți: simulările vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât și la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor susține examenul de bacalaureat în 2015 vor trece prin două etape de simulări. În acest fel, se pot lua din timp măsuri pentru corectarea deficiențelor. În plus, elevii se vor obișnui cu rigorile examenului și se vor mobiliza ceva mai devreme”, a declarat, pentru Mediafax, Remus Pricopie.

Sursa: Hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax