Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sindicaliştii de la direcţiile de Finanţe din teritoriu îl dau în judecată pe preşedintele ANAF. Angajaţii se pregătesc de proteste

Publicat

miting finante1Angajații din de la direcţiile de finanţe din teritoriul se pregătesc să protesteze, nemulțumiți că Guvernul nu le-a crescut salariile cu 5 la sută. Sindicaliştii spun că îl dau în judecată pe preşedintele ANAF şi pe angajatorii direcţi. 

Decizia vine după ce discuțiile pe care le-au avut cu șeful ANAF, joi după-amiază, au eșuat, a precizat la Digi24 Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

„Membrii Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, SNFP, din cadrul Direcțiilor Regionale ale Finanțelor Publice dau în judecată angajatorii și președintele ANAF, demers motivat de faptul că s-a dispus echivalarea pe funcții publice similare fără a se ține cont de dispozițiile OUG 43/2016, precum și de interpretările oficiale date de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, creând astfel un prejudiciu major tuturor angajaților din structurile teritoriale ale finanțelor publice.

Subiectivismul în aplicarea legii, într-o țară membră UE și condusă, după cum ne plăcea să spunem până astăzi, de tehnocrați, nu este asumat și agreat de finanțiști, punându-se astfel un mare semn de întrebare asupra obiectivității administrării fiscale.

Facem apel la Prim-ministrul României, domnul Dacian Cioloș, ca autoritate responsabilă în înlăturarea derapajelor de la legea pe care însuși Guvernul a aprobat-o, să intervină, într-un moment de maximă tensiune teritorială, pentru a elimina suspiciunea că există o înțelegere guvernamentală în aplicarea subiectivă a legilor.

Precizăm faptul că organizația noastră a negociat la nivelul Ministerului Muncii echivalarea salariilor pe funcții publice similare, motiv pentru care ne vedem obligați să ne folosim de toate mijloacele sindicale în vederea aplicării actului normativ aprobat de Guvern”.

sursa: digi24.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax