Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Sindicaliştii din Alba reiau grevele

Publicat

Confederaţiile sindicale din Alba – „Cartel ALFA”, CNSRL “Fraţia”, CSN “Meridian”, SANITAS şi Sindicatul Învăţământ au lansat un apel către toţi angajaţii la întrerupere voluntară a activităţii, timp de 4 ore, în data de 3 noiembrie.

Sindicaliştii au cerut, în cadrul unei ample manifestaţii, pe data de 27 octombrie, adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură şi demisia actualului Guvern. În cadrul discuţiilor anterioare, ce s-au purtat inclusiv cu reprezentanţii arcului guvernamental, sindicatele au constatat divergenţe de păreri chiar în cadrul actualei coaliţii la putere.

“În vreme ce Guvernul insistă ca salariul minim brut garantat în plată să nu crească mai mult de 640 de lei, PD-L a propus ca acesta să fie de 720 lei, iar UDMR a propus ca salariul minim să fie de 740 lei. Dincolo de tratarea acestui subiect la modul neserios de către Guvern cu sindicatele, prin neprezentarea unei oferte unitare, cele cinci confederaţii au mai constatat că Executivul refuză dialogul social, ignorând revendicările prezentate de partea sindicală”, arată sindicaliştii într-un comunicat de presă.

Grevă japoneză în şcolile din Alba


Miercuri, în toate şcolile din judeţ, membrii Sindicatului Învăţământ Alba (SIA) vor purta toată ziua banderola albă, iar, între orele 12:00-16:00, nu se vor desfăşura activităţi didactice.
“Profesorii vor supraveghea elevii în clase, pentru a asigura siguranţa acestora, iar orele pierdute vor fi recuperate de cadrele didactice în altă zi”, a declarat liderul SIA, Ioan Stanca, pentru alba24.ro

Profesorii speră la un verdict de necostituţionalitate privind asumarea de către Guvern a Legii Educaţiei Naţionale.

Finanţiştii „stau în bancă”


Conform conducerii Sindicatului Liber “Finanţe” (SLF) Alba, funcţionarii din cadrul Direcţiei de Finanţe Publice nu se alătură protestului.

“Angajaţii din Finanţe vor lucra la program normal, pentru că sunt operaţiuni speciale, nu putem bloca tot sistemul bugetar”, a declarat preşedintele SLF Alba, Nicolae Iordache.

Acesta a precizat că responsabilii din Finanţe analizează zilele acestea, în Capitală, situaţia stimulentelor salariale pentru luna septembrie.
“Acum se discută şi se analizează, la Bucureşti, modul de acordare a stimulentelor pentru luna septembrie; se fac analize pe documente, iar, în situaţia în care nu se va aproba grila de împărţire transmisă din judeţ, vom decide ce facem. Deocamdată nu avem răspuns că nu ni se aprobă. În funcţie de decizia luată de Ministerul de Finanţe şi ANAF, vom iniţia acţiuni de protest”, a declarat Iordache, pentru alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax