Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sindicaliştii se pregătesc de manifestări în masă

Publicat

Acțiunile de stradă în toată țara și declanșarea unui conflict de interese la nivel naţional sunt singurele opţiuni pe care sindicaliştii consideră că le mai au în acest moment, pentru a bloca demersul Guvernului Boc de a modifica legislaţia muncii.

Reprezentanţii Guvernului şi-au exprimat explicit intenţia de a elimina din Codul Muncii articolele referitoare la contractele colective de muncă (articolele 236-247), în ciuda opoziţiei sindicatelor şi patronatelor. Abrogarea acestor articole din Codul Muncii, la care se adaugă si alte elemente din legislaţia muncii, ce îi deranjează pe investitorii străini, va conduce la pierderea unor drepturi şi libertăţi de bază pe care lucrătorii români le-au obţinut cu greu în ultimii 20 de ani, sunt de părere sindicaliştii.

Din punctul de vedere al confederaţiilor sindicale, negocierile cu Guvernul sunt total compromise. „Reprezentanţii Executivului au ca obiectiv precis dereglementarea pieţei muncii şi, indiferent câte runde de negociere vor mai avea loc, lucrurile se vor întâmpla aşa cum doreşte coaliţia aflată la guvernare. Este o chestiune de timp până când proiectele de legi vor fi înaintate Parlamentului şi până când lucrătorii români îşi vor pierde drepturile, ca parte a unui experiment de reîntroducere a sclaviei moderne”, arată Biroului Executiv al Blocului Naţional Sindical, într-o notificare transmisă confederaţiilor sindicale din teritoriu.

Aceştia au pregătit un plan de acţiune sindicală, în primă etapă cu manifestări de masă în teritoriu. Începând cu data de 14 februarie  până în 18 februarie a.c., cnform planului, în judeţul Alba, protestele au fost programate joi, 17 februarie, la fel şi la Arad, Neamţ, Hunedoara, Prahova, Maramureş, Teleorman şi Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax