Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Sindicat al polițiștilor: Se pregătește majorarea vârstei de pensionare și trecerea la sistemul contributiv. Autoritățile neagă

Publicat

politie

Un sindicat al polițiștilor avertizează că se pregătește majorarea vârstei de pensionare și trecerea la sistemul contributiv. Autoritățile neagă însă o asemenea măsură. 

Emil Păscuț, președintele Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”, susține că măsura va fi luată în viitorul apropiat și prevede că vârsta de pensionare se va mări cu cel puțin 3 ani pentru polițiști.

În plus, spune acesta, se va trece de la sistemul de pensii militare la cel pe contributivitate.

Păscuț, citat de Bugetul.ro, afirmă că ar fi vorba despre o măsură introdusă de USR, prin fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, în PNRR.

Sindicalistul mai spune că modificările sunt în lucru la Ministerul Muncii. Instituția a negat însă că lucrează la o astfel de modificare legislativă.

Pentru implementarea PNRR a fost creat un comitet din care fac parte toate instituțiile ai căror angajați beneficiază de pensii de serviciu, în vederea aplicarea măsurilor asumate.

Comitetul nu s-a întrunit niciodată până acum, spun sursele Bugetul.ro.

Trebuie precizat că toate ministerele vor trebui să se încadreze în procentul de 9,4% din PIB trecut în PNRR, alocat pentru toate pensiile din România, inclusiv pentru cele de serviciu.

Marius Budăi, declarații cu privire la majorarea vârstei  de pensionare pentru polițiști și militari

„Este o discuție care se va purta în cadrul Guvernului. Un Memorandum aprobat în decembrie, în Guvern, privește reforma în toate sistemele de pensii, iar toți miniștrii de resort au fost cooptați în acest Comitet și pe măsură ce vom înainta cu lucrul în acest Comitet și vom avea soluții, cu siguranță, le vom comunica public.

Cred că este un lucru normal ca fiecare să se pronunțe acolo unde se pricepe și fiecare să răspundă de domeniul pe care îl păstorește la un moment dat.”

Sursă: Bugetul.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax