Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Sindicatele din Educație refuză voucherele de 2.500 de lei. Greva din învățământ continuă

Publicat

Oferta Guvernului este refuzată de către sindicate, astfel încât greva va continua.

Joi, la București, se desfășoară un miting al profesorilor, în Piața Victoriei.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat că „acțiunea de protest va continua”, potrivit edupedu.ro

„În numele colegilor din Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, am hotărât să dăm un răspuns Guvernului, la oferta înaintată aseară. Miile de colegi veniți din București din țară spun un „nu” hotărât acestei oferte – Marius Nistor.

Negocierile dintre sindicaliștii și Guvern s-au încheiat, joi, cu înțelegerea că până în ora prânzului va fi primit răspunsul sindicatelor din Educație față de oferta echipelor de negociere, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Oferta Guvernului

Cărbunaru a spus că un lucru este clar: Guvernul României dorește să crească salariile profesorilor.

„Dovadă concretă a măsurilor pe care Guvernul dorește să le ia în acest sens este că, așa cum s-a anunțat public, până la data de 15 iulie va fi gata proiectul care vizează noua lege a salarizării în care Educația se găsește prioritară și care va sta la baza discuțiilor cu toți cei interesați, inclusiv cu liderii sindicatelor din Educație, astfel încât la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară, în toamnă, această lege a salarizării care să găsească inclusiv aceste creteri salariale din educație să poată să devină realitate”, a spus Dan Cărbunaru.

Între timp, până la 15 iulie, reprezentanții Guvernului au transmis că pentru toți cei care lucrează în sistemul de învățământ, fie că este vorba de personalul didactic, fie de persoanlul didactic auxiliar sau de personalul nedidactic, urmează să fie acordate prime pentru cariera didactică, pentru sprijinul acordat în activitate celor care lucrează în sistemul de învățămînt din România, reespectiv aproape 300.000 de oameni.

Astfel, pentru personalul didactic si pentru personalul didactic auxiliar guvernul va oferi în luna iunie a acestui an suma de 1.000 de lei, sumă forfetară, sumă ce urmează să intre pe un card care va fi emis după modemlul cardurilor pentru energie, pe care românii deja le-au folosit pentru a-și putea achita facturile la energie. Pe acest card vor fi încărcate următoarele sume: 1.000 de lei pentru personalul didactic și personalul didactic auxiliar în luna iunie – sumă forfetară care poate fi folosită, urmând ca în luna octiombrie a acestui an, pe același card să fie încărcată suma de 1.500 de lei din care 500 de lei reprezintă suma forfetară, iar diferența de 1.000 de lei sunt bani pentru susținerea activității didactice, activității curente de lucru ale personalului din sistemul de învățământ.

În ceea ce privește personalul nediactic, în lunile iunie și octombrie vor fi încărcate pe același timp de carduri sumele de 500 de lei în iunie și alte 500 de lei în luna octombrie. Dintre acestea, suma de 150 de lei vor reprezenta în fiecare caz suma forfetară. În plus, personalul nedidactic, în baza unui act normativ care va fi aprobat vineri în ședinta de Guvern, salariile urmează să fie majorate.

În timp ce Dan Cărbunaru prezenta oferta Guvernului, în Piața Victoriei protestau peste 3.500 de dascăli, potrivit Mediafax.

foto: Facebook/ Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    joi, 25.05.2023 at 13:23

    Bravo, nu vă lăsați, suntem cu voi !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax