Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sindicatele din învăţământ nu sunt mulţumite de propunerea Guvernului de majorare doar cu 10% a salariilor, de la 1 decembrie

Publicat

profesori Sindicatele din educaţie au solicitat majorarea salariilor de la 1 noiembrie cu 15%, însă au reuşit să obţină doar 10% după negocieri cu guvernul. Profesorii sunt nemulţumiţi de rezultatele întâlnirii de marţi, însă au stabilit o nouă rundă de negociere pentru joi.

Solicitarea sindicaliştilor din învăţământ a fost de majorare cu 15% a salariilor din educaţie, de la 1 noiembrie, iar până la finalul anului creşterile totale să ajungă la un sfert din veniturile actuale.

Executivul a propus însă majorări doar cu 10% şi de la 1 decembrie. Varianta i-a nemulţumit pe profesori.

“Cele 10 procente reprezintă mai puţin decât ceea ce ne aşteptam. Aceste 10 procente, în justificarea premierului, sunt banii stipulaţi în acordul nostru cu guvernul pentru 2016”, a declarat Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei „Alma Mater”, citat de Digi24.ro.

În opinia ministrului Educaţiei, adoptarea legii salarizării unitare ar rezolva o parte din revendicările sindicaliştilor.

„Cea mai bună soluţie ar fi ca legea salarizării sistemului bugetar să intre în vigoare şi asta ar rezolva toate problemele ridicate pe parcursul acestor discuţii”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Majorările cerute de sindicalişti ar trebui să fie aplicate tuturor angajaţilor din Educaţie, adică peste 350.000 de persoane.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax