Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sindicatele polițiștilor din penitenciare: activitatea închisorilor ar putea fi blocată. Care este motivul

Publicat

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția ministrului Cătălin Predoiu că polițiștii din penitenciare vor bloca activitatea închisorilor din cauza lipsei de reacție a acestuia vizavi de problemele din aceste instituții.

Penitenciarul Vaslui și Penitenciarul Deva sunt primele închisori în care angajații vor face exces de zel în îndeplinirea sarcinilor profesionale pentru a bloca activitatea celor două penitenciare, la începutul lunii august 2022, potrivit unui comunicat al sindicatului.

Birocrația a atins cote alarmante în penitenciare, iar aplicarea întocmai a regulamentelor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deținuților nu ar mai putea fi asigurate, iar activitățile cu persoanele condamnate s-ar bloca, inclusiv prezentarea la instanțele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată, declară Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP.

Sindicatele din penitenciare consideră că, dacă ministrul Cătălin Predoiu s-ar implica direct în găsirea unor soluții la problemele recurente din închisori, relația dintre polițiștii de penitenciare și conducerea Ministerului Justiției s-ar detensiona.

Tensiunile dintre polițiștii de penitenciare și ministrul Cătălin Predoiu au apărut pe fondul lipsei de reacție publică a ministrului justiției vizavi de informațiile apărute în spațiul public legate de modificarea condițiilor de pensionare a angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională, mai arată documentul.

Ministrul apărării Vasile Dîncu și ministrul de interne Lucian Bode au avut poziții publice ferme care au venit în sprijinul militarilor și polițiștilor, pe când Cătălin Predoiu, în calitate de ministru al justiției a preferat să tacă, deși Ministerul Justiției este minister avizator al tuturor actelor normative cu incidență asupra drepturilor esențiale legate de salarizarea si pensionarea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare.

sursă: Mediafax

foto: rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 16.07.2022 at 22:38

    Ce pretenţii să ai de la Predoiu, care este pus de sistem, totdeauna apare ca la maraton pe ultimii 50 de metrii şi nimeni nu are nimic de zis. Aşa că vă bateţi cu morile de vânt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax