Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sindicatul Europol acuză Poliția Română că operează spălătorii auto ilegale

Publicat

politie

Sindicaliștii de la Europol acuză Poliția Română că operează spălătorii auto ilegale. Se referă la situațiile în care polițiștii sunt nevoiți să spele mașinile de serviciu și să folosească spații improvizate pentru a le curăța. În opinia sindicaliștilor, aceste spații sunt improprii și ”evident, nu dețin nici autorizație de mediu în acest sens”.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol, la finalul anului 2021, mai mulți polițiști au fost apostrofați de șefii lor pentru că au circulat cu autospecialele de poliție murdare la exterior. Sindicaliștii mai spun că polițiștii au fost amenințați cu sancțiuni disciplinare dacă nu vor avea autospecialele curate, atât la interior, cât și la exterior.

Cei de la sindicat au solicitat în mod oficial să afle ce demersuri a făcut Poliția pentru a rezolva problema.

„Știam din capul locului faptul că instituția nu a alocat niciun leu pentru curățarea și igienizarea autospecialelor, iar această cheltuială a fost ”transferată” polițiștilor care trebuie fie să plătească din banii lor aceste servicii, fie să profite de bunăvoința unor patroni de spălătorii auto.

Răspunsul primit la solicitarea noastră nu ne-a surprins deloc si anume: nicio unitate din țară nu are alocate fonduri bugetare pentru spălatul și igienizatul autospecialelor, nicio unitate de poliție din țară nu are încheiat vreun contract cu operatori privați de specialitate pentru furnizarea acestui serviciu”, au anunțat reprezentanții Europol.

Sindicaliștii mai spun că polițiștii sunt obligați să folosească spații improvizate pentru a curăța mașinile de serviciu.

„Elementul surpriză a venit prin admiterea faptului că unitățile de poliție operează spălătorii auto improvizate, care funcționează în spații improprii, cu instalații electrice artizanale nedestinate utilizării în condiții de umezeală, care nu dispun de instalațiile necesare pentru decantarea substanțelor toxice care intră în compoziția detergenților folosiți pentru spălarea autospecialelor și care evident, nu dețin nici autorizație de mediu în acest sens”, au precizat cei de la Europol.

Sindicaliștii susțin că polițiștii nu au fost instruiți cu privire la modul de operare a echipamentelor electrice din „spălătoriile improvizate” și că mediul este poluat prin spălarea a sute de autospeciale.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax