Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sindicatul Învăţământ Alba cere ministerului de resort şanse egale pentru suplinitori

Publicat

Sindicatul Învăţământ Alba (SIA) cere Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să revină asupra calendarului de titularizare a suplinitorilor, pe posturile pe care le ocupă în acest moment (prevăzut în Instrucţiunea 3, pentru punerea în aplicare a art. 253 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011).

Preşedintele SIA, profesorul Ioan Stanca a explicat că această solicitare a sindicatului vine din intenţia de a împiedica situaţia dezavantajoasă în care se află suplinitorii, dar şi eventuale presiuni din partea celor care doresc să ocupe un post în învăţământ: ” Termenul de 25 februarie 2011, de depunere a cererilor de titularizare în sistemul de învăţământ de către suplinitori care îndeplinesc condiţiile art. 253 din LEN şi termenul de validare de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, care se afişează la inspectoratul şcolar până la data de 8 martie 2011 devansează rezolvarea reducerilor de activitate şi a transferului profesorilor titulari. Cerem imperativ Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba să nu valideze nici o solicitare în acest sens, în consiliul de administraţie din 7 martie 2011, având în vedere că soluţionarea reducerilor de activitate, a completărilor de normă şi a transferurilor se realizează la nivel de judeţ şi nu la nivel de localităţi sau zone şi să informeze MECTS asupra punctului de vedere al Sindicatului Învăţământ Alba”.

Ioan Stanca a precizat că instrucţiunile de aplicare a Legii Educaţiei, aşa cum se regăsesc în forma actuală pot duce la apariţia presiunilor şi intervenţiilor la nivel de conducere pentru cei care doresc să obţină un post. Acesta este de părere că etapa privind titularizarea pe post a suplinitorilor trebuie realizată după rezolvarea reducerilor de activitate, a completărilor de normă, a transferului profesorilor titulari şi a concursului de titularizare, astfel ca toti suplinitorii să aibă şanse egale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax