Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sindicatul polițiștilor: „Până să blocheze magistrații activitatea, putem bloca noi țara, inclusiv instanțele și parchetele”

Publicat

Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC) anunță, printr-un comunicat de presă transmis Alba24, că va solicita polițiștilor din toate structurile MAI, în limitele legii, să adopte forme de protest.

Ei au făcut o aluzie la comunicatele transmise marți și miercuri dinspre instanțele din toată țara. 

„Până să blocheze magistrații activitatea, putem bloca noi țara, inclusiv instanțele și parchetele”, transmit reprezentanții Sindicatului Polițiștilor. 

„În contextul comunicatelor oficiale de ieri, ale unor instanțe de judecată și parchete de rang înalt din Capitală și din alte zone, care precizează că vor adopta diferite forme de protest, precizăm că, în limitele legii, vom solicita și noi polițiștilor din toate structurile MAI să adopte forme similare de lucru:

– amânarea și/sau maximizarea termenelor de soluționare in lucrările cu caracter penal/petiții/lucrări diverse.

Dacă magistrații, care nu au nici măcar dreptul la sindicalizare, amână/blochează activitatea, făcând parte și noi din sistemul judiciar, mergem pe similaritate;

– blocarea instanțelor, prin amânarea/imposibilitatea executarii mandatelor de aducere! Suntem puțini, nu facem față activității!

– intervenții preponderent la 112 sau în situațiile care nu impun amânarea soluționării;

– conștiinciozitate și scrupulozitate maxime în controalele polițienești, inclusiv în toate punctele de trecere a frontierei, cu ocazia verificării documentelor etc.;

– eliberare documente de identitate, auto, pașapoarte etc. în raport cu timpul efectiv de lucru, cu logistica la dispoziție și cu personalul (insuficient) existent;

– donarea de sânge în scopuri caritabile și o zi liberă, conform legii;

– neutilizarea telefoanelor personale, inclusiv a aplicațiilor de comunicare, în interes de serviciu;

– aplicarea strictă, în ceea ce privește programul de lucru, a prevedețrilor din ,,Acordul colectiv privind raporturile de serviciu ale polițiștilor”, încheiat între federațiile sindicale și MAI, etc.”, se arată în comunicatul SNPPC.

Reprezentanții sindicatului mai precizează că „în comunicatele noastre și în cadrul protestelor de stradă din ultima vreme ne-am manifestat dezaprobarea față de politica salarială păguboasă și discriminatorie, pe care Guvernul a dus-o, în ultimii ani, nu doar la adresa polițiștilor, ci și la adresa întregului personal din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, care a fost amânat, timp de doi ani, de la plata drepturilor salariale prevăzute în grilele Legii-cadru 153/2017”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax