Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană pichetează autorizat Ministerul Mediului, „pentru a cere dreptul la muncă şi la o viaţă decentă”

Publicat

Reprezentanţii Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană organizează astăzi o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Mediului din Bucureşti.

Vă prezentăm comunicatul primit la redacţie, în care sunt prezentate motivele acestei acţiuni:

„De prea multe ori vedem la televizor cum câţiva activişti, care nici nu au fost vreodată la Roşia Montană, fac tot felul de acţiuni de intimidare a autorităţilor şi a opiniei publice, în numele unei comunităţi pe care nici nu o cunosc. Roşia Montană suntem noi şi copiii noştri, Roşia Montană este inima Apusenilor şi înseamnă minerit. Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montană organizează o acţiune permanentă, autorizată, de pichetare a Ministerului Mediului din Bucureşti, pentru a arăta ţării întregi că ne-am săturat să vorbească alţii în numele nostru, că nu mai putem accepta ca alţii să încerce să oprească reluarea mineritului la noi acasă, când noi avem nevoie disperată de locuri de muncă.
Ne propunem sa le transmitem membrilor Comisiei de Analiză Tehnică a cărei sarcină este să finalizeze evaluarea proiectului minier, precum şi domnului Ministru al Mediului, că sperăm ca, de acum încolo, prin acţiunea noastră autorizată, spaţiul de la minister nu va mai putea fi ocupat abuziv, fără niciun fel de autorizaţie, de către diverse persoane care, sub pretextul ecologismului, organizează mai mult sau mai puţin spontan acţiuni de intimidare. Din ce trăiesc aceşti oameni, dacă îşi permit ca ziua în amiaza mare să piardă vremea pe străzi?
Noi suntem mineri, nu activişti. Noi ne-am dori să avem de lucru la noi acasă şi să nu fim nevoiţi să venim la Bucureşti, să nu fim nevoiţi să stăm în faţa instituţiilor statului, ca să ne apărăm dreptul la o viaţă mai bună. Dar atunci când acest drept este ameninţat în mod constant de acţiuni de intimidare, nu ne rămâne decât să ne apărăm dreptul de a munci, printr-o pichetare paşnică, dar de neclintit. Nu facem mitinguri, respingem orice violenţă, nu dorim să deranjăm pe nimeni, ci, din contră, dorim să prevenim acţiuni viitoare de intimidare.
Noi ştim că mineritul modern e sigur, avem încredere în legislaţia europeană şi în propria noastră experienţă, de mineri, din tată în fiu. Aşa cum au încredere şi finlandezii, suedezii, spaniolii şi alţi europeni care lucrează în mine de aur cu tehnologie similară cu cea care va fi la Roşia Montană.
Este momentul ca guvernul să ia decizia repornirii minei, să nu mai amâne, pentru că noi avem nevoie de locuri de muncă, noi şi copiii noştri. Noi dorim ca mineritul să aibă un viitor, la Roşia Montană şi în alte zone ale României. Noi vrem să transmitem ţării că mineritul creează locuri de muncă şi aduce bani la buget pentru pensii şi salarii.
De astăzi, 19 martie, Roşia Montană este prezentă la Bucureşti, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri.

Cristian Albu, preşedinte, Sindicatul Viitorul Mineritului, Roşia Montană”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax