Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sindromul bradului de Crăciun. Care sunt simptomele unei afecțiuni de sezon, care se poate manifesta în perioada sărbătorilor

Publicat

colinde brad craciun

Bradul de Crăciun împodobit în case, în perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă o tradiție îndrăgită și prilej de bucurie, în așteptarea cadourilor de Crăciun. Însă, pentru unii, poate fi o problemă.

Dacă aveți în casă un brad natural, este posibil să declanșeze alergii. Mucegaiurile pe care le poartă pot provoca o adevărată „febră a fânului” în plină lună decembrie, scrie digi24.ro.

Simptomele sunt rinită, tuse, senzație de sufocare, nas înfundat, ochi iritați, lacrimi sau chiar astenie, dureri toracice, tulburări de somn.

Citește și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Cauza este prezența polenului în scoarța copacului, dar și a unor mucegaiuri care se găsesc adesea pe ace și pe trunchi.

Specialiștii și-au dat seama relativ recent de acest pericol. Mucegaiurile se dezvoltă în prealabil pe copac încă din momentul cultivării sale în aer liber, iar apoi profită de interioarele calde pentru a prolifera.

Potențial alergenic au și unele produse de conservare, pulverizate pe brazi, cum ar fi zăpada artificială, atrag atenția medicii.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax