Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Singura elevă din Alba cu 10 pe linie la BAC: Diana Alexandra Borcău a studiat la Liceul „Sfântul Iosif” și vrea să dea la Medicină

Publicat

În timp ce, pentru o mulțime de elevi, bacalaureatul este un adevărat coșmar, există și câteva excepții, care tratează examenul maturității ca pe un test obișnuit al cunoștințelor acumulate în anii de școală. Fără panică, fără stres, fără emoții. Este cazul unei eleve de la liceul Sfântul Iosif din Alba Iulia, singura care a reușit să treacă prin Bac fără nicio greșeală, obținând 10 pe linie.

Diana Alexandra Borcău este din Bucerdea Vinoasă și a studiat în Alba Iulia, încă din clasa a V-a. La liceu, a fost elevă în clasa de Științe ale Naturii – profil real, la liceul german „Sfântul Iosif”.

A avut media 10 în fiecare an de școală, a participat, încă din clasa a V-a, la olimpiade și concursuri la mai multe materii. A ajuns la fazele naționale ale olimpiadelor de matematică și chimie, atât în școala generală cât și în liceu. La matematică a obținut premii în fiecare an, iar la chimie a obținut mențiuni și mențiuni speciale, cu excepţia clasei a XII-a, în care nu a participat la olimpiade pentru a-şi dedica timpul pregătirii pentru bacalaureat și admitere la facultate. De asemenea, a participat și a obținut premii și la concursul de matematică „Adolf Haimovici”.

La examenul de final de liceu, ea a dovedit că este într-adevăr o elevă de nota 10, așa cum a fost în fiecare an de școală. Spune că nu a fost deloc greu să obțină acest rezultat, iar „secretul” a fost o bună gestionare a timpului și o metodă de învățare perseverentă.

„Nu mă așteptam să obțin acest rezultat, mai ales la Limba Română, pentru că eu sunt mai degrabă pe real. Nu mi s-a părut greu”, spune Diana.

Ea ne-a mai spus că, pentru a obține rezultatul perfect la examenul maturității, nu a luat ore particulare, nici pentru bacalaureat, nici în timpul școlii. Acum, însă, se pregătește în plus, în particular, pentru admiterea la facultate.

„Nu am luat ore particulare niciodată, în școală. Mi-am gestionat timpul în mod eficient, am învățat la momentul potrivit. Nu am fost stresată și nu m-am agitat pe ultima sută de metri”, a adăugat Diana.

Mai mult, în timpul pregătirii pentru bacalaureat, ea nu a simțit că este necesar să renunțe la plăcerile adolescenței, la ieșirile cu prietenii, plimbări și altele.

Diana Alexandra Borcău se pregătește pentru admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca și își dorește să devină medic pediatru sau cardiolog. Pentru că, fiind absolventă a liceului „Sfântul Iosif” din Alba Iulia, stăpânește foarte bine limba germană, ea nu exclude posibilitatea de a lucra ca medic în străinătate. Spune, însă, că singurul scop al acestei decizii este cel de a se specializa în domeniul medicinei și de a reveni în România pentru a ajuta cât mai mulți oameni.

O felicităm și îi dorim mult succes în continuare!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Losenau Custozza

    vineri, 11.07.2014 at 15:10

    Este unul din elevii pregatiti de sora Maria in institutia unde aceasta isi desfasoara de aproape doua decenii la nivel de excelenta activitatea didactica. Ar trebui sa ne mandrim cu astfel de dascali si elevi, felicitari si succese pe mai departe! Glückwunsch!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax