Connect with us
Publicitate

BLAJ

Sinodul Bisericii Greco-Catolice se reunește la Blaj, în prezența cardinalului Leonardo Sandri și a nunțiului apostolic

Publicat

Lucrările sesiunii ordinare de primăvară ale Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, se vor desfășura în perioada 4-6 iunie 2022, la Blaj, sub președinția Cardinalului Lucian Mureșan. 

Cu prilejul împlinirii a trei ani de la vizita Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj, la deschiderea lucrărilor sinodale vor participa Eminența Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale și Excelența Sa Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova.

Duminică, 5 iunie 2022, ora 10.00, se va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj, iar în după-amiaza aceleiași zile, începând cu ora 16.30 este prevăzut un moment de rugăciune în Biserica „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Ioan Suciu” din cartierul „Barbu Lăutaru” din Blaj.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Sursă: E-communio.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax