Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sinuciderea de la spitalul din Alba Iulia: Poliția a fost anunțată după ȘASE ORE de la incident. Motivația conducerii

Publicat

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Diana Mârza a explicat pentru Alba24, ce s-a întâmplat în noaptea în care un bărbat a decedat după ce s-a aruncat de la primul etaj al clădirii.

Aceasta a dat detalii despre producerea incidentului și orele care au urmat până la decesul bărbatului.

Deși, pacientul s-a aruncat de la etaj în jurul orei 3.30, poliția a fost informată de incident, dimineața, după ora 8.00.

 Potrivit acesteia, imediat după ce a căzut de la etajul întâi al clădirii, bărbatul a fost preluat de mai multe cadre medicale. Bărbatul era conștient după căzătură.

CITEȘTE ȘI: Sinucidere la Spitalul din Alba Iulia. Un pacient a murit la câteva ore după ce s-a aruncat de la geamul salonului

Personalul medical nu a anunțat în acel moment poliția deoarece, potrivit Dianei Mârza, erau preocupați cu acordarea de prim ajutor și salvarea bărbatului.

”Nu s-au gândit că o să moară” a mai declarat aceasta.

Bărbatul a fost dus la secția UPU, iar după trimis pe secții pentru mai multe investigații. La UPU, bărbatul era conștient și cooperant, locație în care au medicii au început manevrele medicale pentru stabilizarea acestuia.

Pacientul a fost dus și pe secția de radiologie pentru mai multe investigații deoarece prezenta o fractură.

În jurul orei 5.30, în timp ce era investigat și sub supraveghere, starea bărbatului s-a înrăutățit și a fost mutat la ATI, unde s-au început manevrele de resuscitare, dar în jurul orei 07.00 a fost declarat decesul.

Poliția a fost anunțată chiar de directorul instituției, Diana Mârza, după ședința de analiză a cazului, care avut loc la ora 8.00. 

Potrivit IPJ Alba, poliția a fost anunțată de incident în jurul orei 11.00.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei realizate de poliție, nu există suspiciuni asupra cauzelor morții.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției: ”incidentul petrecut în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2019 a fost anunțat Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în dimineața zilei de 23 decembrie, și Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, în termenul prevăzut de lege în astfel de cazuri. Până dimineața cadrele medicale au fost procupate de salvarea pacientului.

Termenul prevăzut pentru înștiințarea ANMCS este 24 de ore, iar informarea s-a realizat imediat după finalizarea raportului în acest caz”.

Reaminim că tragicul eveniment nu a fost făcut public de autorități la momentul producerii acestuia. Informația a fost obținută pe surse de reporterii Alba24, luni, 6 ianurie 2020.

Pacienții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia nu vor mai putea deschide în viitor geamurile din interiorul saloanelor. Măsura se regăsește în proiectul de reabilitare termică a spitalului încă din 2017.

Mai exact, geamurile vor fi prevăzute cu un sistem de închidere și rabatare, iar operarea acestora va fi realizată doar de către personalul spitalului.

Momentan proiectul se află în stadiul de analiză a ofertelor.

CITEȘTE ȘI: Licitație pentru reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Județean din Alba Iulia. Investiție de peste 3,2 milioane de euro

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ionel

    marți, 07.01.2020 at 19:35

    România – țara unde aerisirea încă se face prin deschiderea geamurilor în mai toate clădirile publice.

  2. Urma de voi

    miercuri, 08.01.2020 at 13:48

    Spitalul județean alba iulia mă refer la personalul din urgenta upu lasă de dorit și vreau sa fac o reclamație findca sunt foarte comozi cei din upu și foarte obraznici vorbesc urat cu pacienți și foarte indiferenti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax