Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sinuciderea de la spitalul din Alba Iulia: Poliția a fost anunțată după ȘASE ORE de la incident. Motivația conducerii


Publicat

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Diana Mârza a explicat pentru Alba24, ce s-a întâmplat în noaptea în care un bărbat a decedat după ce s-a aruncat de la primul etaj al clădirii.

Aceasta a dat detalii despre producerea incidentului și orele care au urmat până la decesul bărbatului.

Deși, pacientul s-a aruncat de la etaj în jurul orei 3.30, poliția a fost informată de incident, dimineața, după ora 8.00.

 Potrivit acesteia, imediat după ce a căzut de la etajul întâi al clădirii, bărbatul a fost preluat de mai multe cadre medicale. Bărbatul era conștient după căzătură.

CITEȘTE ȘI: Sinucidere la Spitalul din Alba Iulia. Un pacient a murit la câteva ore după ce s-a aruncat de la geamul salonului

Personalul medical nu a anunțat în acel moment poliția deoarece, potrivit Dianei Mârza, erau preocupați cu acordarea de prim ajutor și salvarea bărbatului.

”Nu s-au gândit că o să moară” a mai declarat aceasta.

Bărbatul a fost dus la secția UPU, iar după trimis pe secții pentru mai multe investigații. La UPU, bărbatul era conștient și cooperant, locație în care au medicii au început manevrele medicale pentru stabilizarea acestuia.

Pacientul a fost dus și pe secția de radiologie pentru mai multe investigații deoarece prezenta o fractură.

În jurul orei 5.30, în timp ce era investigat și sub supraveghere, starea bărbatului s-a înrăutățit și a fost mutat la ATI, unde s-au început manevrele de resuscitare, dar în jurul orei 07.00 a fost declarat decesul.

Poliția a fost anunțată chiar de directorul instituției, Diana Mârza, după ședința de analiză a cazului, care avut loc la ora 8.00. 

Potrivit IPJ Alba, poliția a fost anunțată de incident în jurul orei 11.00.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei realizate de poliție, nu există suspiciuni asupra cauzelor morții.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției: ”incidentul petrecut în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2019 a fost anunțat Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în dimineața zilei de 23 decembrie, și Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, în termenul prevăzut de lege în astfel de cazuri. Până dimineața cadrele medicale au fost procupate de salvarea pacientului.

Termenul prevăzut pentru înștiințarea ANMCS este 24 de ore, iar informarea s-a realizat imediat după finalizarea raportului în acest caz”.

Reaminim că tragicul eveniment nu a fost făcut public de autorități la momentul producerii acestuia. Informația a fost obținută pe surse de reporterii Alba24, luni, 6 ianurie 2020.

Pacienții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia nu vor mai putea deschide în viitor geamurile din interiorul saloanelor. Măsura se regăsește în proiectul de reabilitare termică a spitalului încă din 2017.

Mai exact, geamurile vor fi prevăzute cu un sistem de închidere și rabatare, iar operarea acestora va fi realizată doar de către personalul spitalului.

Momentan proiectul se află în stadiul de analiză a ofertelor.

CITEȘTE ȘI: Licitație pentru reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Județean din Alba Iulia. Investiție de peste 3,2 milioane de euro

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Ionel

    marți, 07.01.2020 at 19:35

    România – țara unde aerisirea încă se face prin deschiderea geamurilor în mai toate clădirile publice.

  2. Urma de voi

    miercuri, 08.01.2020 at 13:48

    Spitalul județean alba iulia mă refer la personalul din urgenta upu lasă de dorit și vreau sa fac o reclamație findca sunt foarte comozi cei din upu și foarte obraznici vorbesc urat cu pacienți și foarte indiferenti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Reguli pentru noul an școlar. Școlile trebuie să transmită URGENT cum vor încăpea elevii în clase și care vor face ore online

Publicat

Până miercuri, trebuie transmisă la minister situația spațiilor existente în școli, comparativ cu numărul de elevi care vor trebui să fie așezați în bănci distanțat, potrivit noilor reguli din septembrie. De asemenea, școlile trebuie să raporteze de câți învățători și educatori au nevoie școlile, sau câte norme în plus sunt la liceu și gimnaziu.

Dacă nu încap în clase, o parte din elevii de la V-VII și IX-XI vor face ore online, simultan cu cei de la școală.

Cadrul general de norme pentru “funcționarea claselor/grupelor în anul școlar 2020-2021” prevede următoarele reguli, potrivit edupedu.ro:

– câte un preșcolar/elev în fiecare bancă;

– aerisirea timp de 30 minute între schimburi, a fiecărei săli de clasă, iar în pauze 10 minute;

– reorganizarea colectivelor de elevi, cu respectarea distanței minime de 1 metru față-spate, stânga-dreapta între bănci;

– instalarea dispozitivelor electronice pentru transmiterea on-line a lecțiilor pentru acei elevi din clasele V-VII și IX-XI în situația în care aceștia nu sunt prezenți fizic.

Școlile trebuie să transmită numărul de săli disponibile pentru organizarea procesului educațional (inclusiv laboratoare, cabinete, alte spații), numărul de schimburi în care va fi organizată activitatea, numărul de formațiuni de studiu care ar funcționa de la 1 septembrie (n.r. anul școlar începe la această dată), conform planului de școlarizare aprobat, numărul de formațiuni de studiu create suplimentar prin reorganizarea colectivelor de elevi, numărul de săli de clasă care nu pot fi asigurate în unitatea școlară, dar pot fi asigurate în altă locație din comunitate, numărul de săli de clasă pentru care nu s-a identificat disponibilitatea în unitatea școlară sau în comunitate, numărul de clase/grupe nou create.

De asemenea, se mai solicită numărul de norme/posturi suplimentare față de planul de școlarizare (la nivelurile preșcolar și primar numărul de posturi, la gimnazial și liceal fracțiunile de norme), numărul de norme nedidactice (personal de îngrijire) suplimentare, pentru a putea face față unor procese de igienizare cu frecvență mai mare.

În cazul cadrelor didactice de la ciclurile gilmazial și liceau se prevede completarea numărului de norme suplimentare, deci profesorii existenți vor fi plătiți să predea peste normă, iar la cadrele didactice din primar și preșcolar (grădiniță) vor fi înființate posturi, adică ar putea avea loc noi angajări, conform cerințelor de la inspectorate, potrivit sursei citate.

Se mai cere numărul sălilor de clasă în care pot fi asigurate dispozitive electronice funcționale pentru transmirerea on-line a lecțiilor desfășurate cu elevii care vin prin rotație (calculator + camera web), daca este cazul, numărul elevilor care nu dețin dispozitive electronice pentru participarea on-line la lecții, daca este cazul, număr de norme nedidactice (îngrijitor) suplimentare, necesare realizării activităților de igienizare.

Școlile vor trebuie să precizeze modul de desfășurare a cursurilor pentru deschiderea anului școlar 2020-2021 în unitatea de învățământ:

– cu prezența fizică integrală la școală

– prezența zilnică a preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, concomitent cu prezența parțială, prin rotație (unii elevi în sala de curs, alții urmăresc on-line), a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu

– integral online.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Nu te păcăli și achiziționează doar șeminee de calitate verificată, de la firme de încredere

Publicat

Cu sediul central la Sibiu și parteneri oficiali, răspândiți în mai toate orașele importante ale țării, PEFOC este o companie 100% autohtonă, care se mândrește cu o experiență de peste 20 de ani în industria șemineelor și soluțiilor alternative de încălzire din România.

Ne-am propus și am și reușit, să importăm și să comercializăm numai produse și accesorii de calitate premium, recunoscute la nivel european, grație parteneriatelor cu unii dintre cei mai respectați producători din domeniul termic.

Așadar, în gama noastră nu veți putea găsi nici măcar un semineu lemne de calitate îndoielnică, importat din China sau engros. Sub sloganul “Noi facem tot, tu pui pefoc!”, rețeta noastră de succes se bazează pe o relație onestă cu clienții noștri și transparență totală începând de la vânzare și până la etapele de proiectare, producție și montaj.

Toate acestea reprezintă garanția noastră pentru livrarea de produse și accesorii ce corespund din toate punctele de vedere, celor mai pretențioase cerințe.

Pe site-ul nostru oficial pefoc.ro punem la dispoziția clienților interesați de șeminee performante sau de cosuri de fum ceramice profesionale marca Hoch, o secțiune “blog”, unde veți putea descoperi informații utile și articole practice, însoțite de tutoriale video cu explicații și detalii tehnice, astfel încât dumneavoastră să fiți perfect informați, înainte de o potențială achiziție.

Tot aici, veți avea acces la review-uri și teste comparative între produse sau tipuri de produse, care scot în evidență avantajele sau dezavantajele în funcție de solicitările și specificul fiecărui proiect în parte. Secțiunea video conține și clipuri live cu teste de calitate pe diferite produse și accesorii (burlane, coșuri de fum, plăci izolatoare, soluții inovatoare de grătar grădină etc.).

Un alt aspect prin care am încercat mereu să ne diferențiem de concurență, derivă din calitatea superioară și importanța pe care o acordăm serviciului de asistență clienți.

Agenții noștri sunt atent pregătiți să ofere clienților, consultanță tehnică de calitate și cele mai utile sfaturi în vederea lucrărilor de construcție, montaj sau racordare, în mod complet gratuit.

Credem că acest aspect este decisiv în procesul de vânzare, prin care ne dorim să informăm clientul, cât mai clar și onest, asupra importanței și riscurilor, responsabilităților care vin la pachet cu decizia de a avea un focar semineu în locuință. Întotdeauna, personalul se adaptează la nevoile tuturor clienților, identificând cele mai potrivite soluții, în funcție de bugetul și condițiile de care dispun.

Sfaturile sunt variate, cuprinzând și indicații cu privire la o bună exploatare și utilizare a produselor, întreținere și mentenanță. Nu se urmărește în mod special doar vânzarea de dragul profitului, ci se urmărește personalizarea și adaptarea ofertei, în funcție de ce e important și nevoile specifice ale clientului final.

Pentru noi este vital feedback-ul primit de la clienți. La fel de importantă este și menținerea unei relații bune cu aceștia, atât anterior achiziției, cât și mai ales, după achiziționarea produsului sau al serviciului prestat. În cadrul echipei PEFOC va fi mereu încurajată relația umană!

Veți descoperi că în spatele telefonului nu se află o centrală telefonică sau un robot care să vă întâmpine cu răspunsuri prestabilite, ci se află o persoană calificată și gata să vă fie de real ajutor cu informații complete despre tot ceea ce trebuie să știți în materie de soluții de încălzire premium.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Nunta de aur în 2020 la Alba Iulia, în aer liber. Cuplurile care au 50 de ani de căsătorie, invitate de Primărie la petrecere

Publicat

pavilion, panoramic, mamut, restaurant, alba

Nunta de aur în 2020, la Alba Iulia se va organiza din cauza pandemiei de coronavirus, sub forma unui picnic în aer liber. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie sunt invitate să participe în data de 22 și 23 august la evenimentul organiza de Primăria Alba Iulia și Consiliul Local. 

Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie pe baza actelor de identitate şi a certificatului de căsătorie, la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice, Str. Libertăţii, Nr. 21;

– Luni – Vineri, între orele 8.00 – 16.00, până la data de 17 august 2020, inclusiv.

– Telefon: 0258/810565

– Email: social@apulum.ro, office@apulum.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare COD PORTOCALIU de FURTUNĂ în ALBA. Averse, vijelii, grindină, descărcări electrice. Localități vizate

Publicat

Județul Alba se află sub avertizare Cod Portocaliu de furtună, luni după-amiaza.

Până la ora 15.15, sunt vizate localitățile Zlatna, Vințu de Jos, Meteș, Șibot, Săliștea, Blandiana, Ceru-Băcăinți.

Se vor semnala: grindină de dimensiuni medii, intensificări puternice ale vântului, frecvente descărcări electrice.

Fenomene asociate: averse ce vor cumula 35-40 l/mp.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate