Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistem automatizat de ținte pentru trageri, în poligonul din Sebeș. O nouă licitație, lansată în SEAP

Publicat

Sistem automatizat de ținte pentru trageri, în poligonul din Sebeș. Unitatea Militară 01760 Sebeș a lansat pe 28 iunie, o nouă licitație pentru achiziția unui sistem automatizat de ținte pentru trageri cu armamentul de infanterie.  

Valoarea totală a sistemului este estimată la 613.639 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că prima licitație, lansată în SEAP pe 19 octombrie, a fost anulată după ce au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme.

Potrivit caietului de sarcini, achiziţionarea sistemului automatizat de ţinte a devenit o necesitate având în vedere uzura morală şi fizică a echipamentelor şi dispozitivelor existente în poligonul de tragere avut în administrare, precum și nevoia de a dezvolta capabilitățile de instruire și antrenare a personalului din subordine în domeniul tragerilor cu armamentul de infanterie din dotare.

La nivelul unităţii se află în administrare un poligon de tragere cu armamentul de infanterie, amplasat în teren deschis, destinat atât pentru instruirea personalului propriu, precum şi
pentru instruirea personalului din structurile aparţinând sistemul de apărare, ordine publică si siguranță naţională existente la nivelul municipiului Sebeş.

Achiziţionarea Sistemului automatizat de ţinte pentru trageri cu armamentul de infanterie este necesară pentru:

  • automatizarea întregului proces de tragere;
  • coordonarea, comanda şi controlul mai facil al sedinţelor de tragere;
  • centralizarea facilă a rezultatelor obţinute în cadrul sedințelor de tragere;
  • creşterea siguranţei pe timpul executării şedinţelor de tragere;

Sistem automatizat de ținte pentru trageri, în poligonul din Sebeș

Sistemul urmează să fie alcătuit din:

  • Dispozitive mobile autonome pentru acţionare ţinte de infanterie cu rabatare de la 0-90 grade – 12 buc.
    • Acestea vor putea funcționa pe ploaie/zăpadă, iar viteza de ridicare va fi de cel mult o secundă (în condiţii normale, fără vânt).
    • De asemeneaa, vor dispune de dispozitive luminoase programabile pentru simularea următoarelor tipuri de iluminare a țintelor: foc la gura ţevii (pulsații luminoase programabile intermitente de culoare roşie poziţionate la mijlocul țintei), iluminare difuză (iluminare continuă difuză care să asigure vizibilitate redusă a țintei,
      de la mijlocul bazei țintei, de jos în sus, până la jumătatea țintei)
    • Dispozitivele vor avea o alimentare proprie, cu acumulatori speciali și vor putea fi controlate wireless, de la o distanță de cel puțin 500 de metri în teren deschis.
  • Ținte de infanterie – 144 buc.
    • Țintele vor avea culoarea kaki și vor fi confecționate din material plastic/compozit rezistent la minimum 3000 lovituri. Acestea vor suporta calibrele pentru care este omologat poligonul: de la 5.45 mm la 9 mm;
  • Staţie mobilă de comandă / control sistem automatizat de ținte – 1 buc.
    • Stația de comandă / control va dispune de o tabletă rigidizată cu acţionare tactilă (touch screen), cu o diagonală ecran de minim 10 inch, care să permită un control facil al dispozitivelor de ridicare din teren.
    • De asemenea, stația va conține și un sistem informatic de tip laptop + imprimantă A4 laser compatibil cu tableta, care să permită transferul datelor între acesta şi tabletă de comandă, precum şi listarea diferitelor rapoarte generate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate