Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sistem de bike sharing la Alba Iulia. Primăria a semnat contractul pentru 12 terminale și 240 de biciclete inteligente

Publicat

Sistem de bike sharing la Alba Iulia: Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a transmis marți că, în câteva luni, orașul va avea un sistem de ”bike sharing” funcțional. 

Acesta spune că pe traseul proiectului de mobilitate urbană vor fi montate 12 terminale pentru ”bike sharing” și 60 de rasteluri, unde albaiulienii și turiștii vor găsi 240 de biciclete electrice inteligente.

”Am semnat contractul privind achiziția echipamentelor pentru sistemul ”bike sharing” prevăzut în cadrul proiectului de mobilitate urbană.

Contractul a fost adjudecat de firma Scope Systems SRL, valoarea acestuia fiind de 6,07 milioane lei (inclusiv TVA), iar termenul de implementare 3 luni.

Prin această investiție, pe traseul proiectului de mobilitate urbană vor fi montate 12 terminale pentru ”bike sharing” și 60 de rasteluri, unde albaiulienii și turiștii vor găsi 240 de biciclete electrice inteligente.

Toate echipamentele vor fi compatibile și integrabile tehnic și funcțional în sistemul centralizat de gestionare a traficului.

Aceste dotări vin în continuarea celor de anul trecut, când am recepționat 70 de biciclete mecanice, terminalele și rastelurile aferente.

Sistemul ”bike sharing” va contribui și el la obținerea, ca și comunitate, a ceea ce ne-am propus prin lucrările de mobilitate urbană:

  • îmbunătățirea infrastructurii transportului public de persoane, pietonale și pentru bicicliști;
  • protejarea mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier motorizat;
  • creșterea utilizării transportului nemotorizat, respectiv a numărului de bicicliști și pietoni;
  • creșterea numărului de pasageri în transportul public local și implicit reducerea traficului cu autoturisme personale” a transmis primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Unul

    marți, 30.01.2024 at 14:18

    Niște șenilate ar fi fost mai bune pentru gropile și mușuroaiele de moloz din oraș. Evident tot în sistem „sharing” și mai ales „smart”. Că de la „smart” arată orașul așa…

  2. Apimob Alba

    marți, 30.01.2024 at 14:26

    Bicicletele astea sunt inteligente pentru că,dacă te îmbeți, te duc acasă în siguranță ….

  3. Pamfil

    marți, 30.01.2024 at 15:00

    degeaba sunt smart bicicletele daca n-au lama de buldozer in fata ca sa poata da la o parte rablele cu 4 roti care calaresc pistele de biciclete ori „mamicile cu carucioare” care folosesc pistele ca sa faca mai putin slalom printre rigole si stalpi de iluminat. Mai bine faceati 6 benzi pt SUV-uri si rable „recent aduse” eliminand complet trotuarele fara sa mai faceti piste de biciclete, ca oricum ghiolbanii mandri la volan (chiar, cand mai faceti campania asta de cacao?) nu respecta nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax