Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistem de colectare a apelor pluviale, pe strada Dorin Pavel din municipiul Sebeș. Investiție de peste 760.000 de lei

Publicat

O porțiune a străzii Dorin Pavel din municipiul Sebeș, drumul care asigură accesul spre DN 67 C Transalpina, va beneficia de un sistem de colectare a apelor pluviale, printr-o investiție de peste 760.000 de lei. 

Primăria Sebeș a lansat joi, 20 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuţia lucrărilor la obiectivul de investiţii „Execuţie canalizaţie de preluare apă pluvială pe segmentul de stradă Dorin Pavel situat între intersecţia cu strada Teilor şi intersecţia cu strada Traian”.

Valoarea totală estimată este de 767.722,14 lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, în prezent, pe strada Dorin Pavel nu există un sistem centralizat de colectare a apelor pluviale ajunse pe trotuare și pe partea carosabilă. Lipsa unui sistem centralizat de canalizare ape pluviale în procedeu separativ face ca acestea să fie transportate liber pe suprafața carosabilă și să stagneze în puncte de cotă minimă pentru un timp îndelungat. De asemenea, apele ajung în canalizarea menajeră suprasolicitând rețeaua existentă și mărind mult debitele de ape uzate transportate și epurate.

S-au constatat de asemenea, datorită traficului intens, deteriorări ale fațadelor clădirilor de la stradă, din cauza stropirii cu apă. 

Proiectul prevede realizarea unui sistem de canalizare ape pluviale în procedeu separativ, de tip ramificat, de evacuare a apelor colectate în canalul colector ape pluviale existent, printr-un cămin de racord de asemenea existent.

În total, rețeaua de canalizare gravitațională va avea o lungime de 920 metri. Aceasta va avea 23 de cămine de vizitare din beton și 22 guri de scurgere complet echipate, de tip carosabil.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax