Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sistem de combatere a sărăcei: Un amendament la Legea risipei alimentare ar putea ajuta milioane de români cu lipsuri materiale severe

Publicat

market


supermarketUn sistem prin care alimentele care nu pot fi vândute în supermarket să ajungă pe masa oamenilor ar putea fi soluția salvatoare pentru un sfert din populația României, care se confruntă cu lipsuri materiale severe, susține Asociația Asistenților Șociali din România (AsproAS), care propune introducerea unui amendament la Legea risipei alimentare pentru dezvoltarea băncilor de alimente și a activităților de asistență socială și economie socială, adică un sistem european de combatere a sărăciei.

„În timp ce România aruncă milioane de tone de mâncare pe foc, 1 din 8 copii merge la culcare nemâncat – este o constatarea unei realități consemnate și de Biroul European de Statistică Eurostat și pe care nu o putem contesta. Dar, o putem schimba, printr-o lege a risipei alimentare, cu efecte reale asupra stării sociale a milioane de români” spune Anei Rădulescu, directorul general AsproAS, care dorește modificarea legii prin adoptarea unor măsuri eficiente, în spirit european:

„La câteva zile de la finalizarea ultimului raport din comisiile parlamentare privind legea risipei alimentare, ASproAS a constat că legea, în forma în care era propusă pentru vot avea consecinte negative asupra domeniului asistentei sociale și al economiei sociale.

Asa ca, în data de 27 martie 2016, ASproAS a trimis un amendament la lege și a stabilit întâlniri de lucru cu parlamentarii pentru a opri legea de la vot și a o readuce în discutiile Comisiei Parlamentare.

În fapt, AsproAS solicită introducerea unei excepții care să permită continuarea și dezvoltarea activităților de asistență socială și de economie socială. Ne bucurăm că parlamentarii responsabili au înțeles mesajul nostru și au oprit legea de la vot.
Voi merge marți, 19 aprilie, în comisia parlamentară pentru a argumenta amendamentul solicitat”.

sursa: business24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax