Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistem de distribuție a gazelor naturale, în satul Răhău. Primăria Sebeș a lansat în dezbatere documentația tehnico-economică

Publicat

Primăria municipiului Sebeș a lansat miercuri, în dezbatere publică, documentația tehnico-economică pentru proiectul Alimentare cu gaze naturale sat Răhău, municipiul Sebeș – faza Studiu de fezabilitate. 

Potrivit documentației, în satul Răhău, aparținător de municipiul Sebeș, nu există rețea de distribuție gaze naturale. Se propune astfel înființarea unui sistem de distribuție gaze naturale de presiune redusă, pentru a asigura ridicarea nivelului de trai a populaţiei, prin mărirea substanţială a gradului de confort a gospodăriilor.

Populaţia luată în calcul la realizarea studiului de fezabilitate însumează cca. 1.000 locuitori cu cca. 580 gospodării.

Alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din satul Răhău se va face astfel:

Conform avizului Transzgaz, soluția tehnică pentru alimentarea cu gaze naturale a satului Răhău, constă în racordarea la sistemul de transport gaze naturale a unui modul SRM, de PN 40 bar cu o capacitate tehnologică de Q=1749 mc/h, prin intermediul unei conducte de record DN 100, PN 40 Bar, în lungime de 13 m care va fi amplasat în locul modulului de SRM existent.

1. Rețea de distribuție gaze naturale de presiune redusă, din PEHD100, SDR11, SR ISO 4437, cu o lungime aproximativ de 8 km și conducte din OL cu o lungime aproximativă de 0,040 km care va cuprinde toata trama stradală a localităiților și va deservi toate locuințele, agenții economici și instituțiile. Calculul de dimensionare se va face pentru un debit de 1548 Nmc/h.

2. Branșamente de gaze naturale de presiune redusă, cu posturi de reglare la capăt, pentru 580 imobile și instituții publice.

Pentru alimentarea cu gaze a viitorilor abonați se va proiecta o rețea de distribuție gaze naturale de presiune redusă care va fi amplasată pe străzile și drumurile din satul Răhău.. Acolo unde situația din teren o va permite, conductele se vor interconecta, formându-se bucle, care vor contribui la o repartizare mai bună a presiunii și implicit a debitelor.

Lungimea rețelei de distribuție va fi de aprox. 8.035 ml.

Rețeaua de distribuție nou proiectată de presiune redusă va fi executată din țevi de polietilenă de înaltă densitate PEHD 100, SDR 11, SR IS04437. Branșamentele se vor realiza pentru fiecare imobil în parte, și vor fi executate din țevi de polietilenă de înaltă densitate PEHD 100, SDR 11, SR IS04437.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate